eliot41 Napisano 4 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2018 Dzien dobry. Ostatnio mialem sytaucje ze przyjechala do mnie w weekend rodzinka, niestety przyjechali w pt o 2giej w nocy, ja sam przyjechalem do domu o 9 wieczorem i nie bylem w stanie zarezerwowac im miejsca na parkingu na zewnatrz. Skonczylo sie parkowaniem daleko od wejscia do klatki co nie jest przyjemne szczegolnie o takiej porze (mowie bardziej o tym ze znalezienie miejsca wymaga duzo krazenia). W zwiazku z tym wpadl mi do glowy pomysl, moze jesli ktos ma miejsce w garazu podziemnym - mamy calkiem spory parking, to by informowal wspolmieszkancow ze wyjezdza na weekend, jakis okres czasu i miejsce na parkingu bedzie dostepne na wypadek gdyby do kogos przyjezdzala rodzina. Nikt nikomu miejsca bez jego zgody by nie zajmowal i kazdy bylby chyba szczesliwy. Oczywiscie wymagaloby to stworzenia zamknietego forum, badz czegos podobnego - pomysly mile widziane. Zeby uniknac jakichs oskarzen, ja sam bardzo czesto moglbym takie miejsce udostepniac, bo z reguly w weekendy mnie nie ma, ale niestety sa tez momenty jak pokazal wlasnie ten jeden przypadek ze takie miejsce by sie przydalo. Dajcie znac czy bylby ktos zainteresowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk82 Napisano 4 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2018 Ja chętnie, ale mieszkam spory kawałek od Czeczów- więc mija się z celem. Bliżej już masz do parkingu przy Telefonice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jagnieś Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Dobre dla Parkingów jak np 28-26- 24 czeczów tych łączonych Ale to już zależy od dobrej woli mieszkańców:) Dziś też parkuję po TFK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Napisano 15 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2018 Idea jest zacna i popieram. Tylko trzeba byłoby znaleźć jakiś sposób na zamknięty obieg informacji. Na tym forum zarejestrować się może każdy, co oznacza, że informacja o weekendowym wyjeździe jest nie tylko przydatna dla poszukujących miejsca, ale także i dla potencjalnych „czyścicieli” mieszkań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuntakinte Napisano 25 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2018 Bardzo dobry pomysł, zawsze coś pomoże przy ciągłym braku miejsca do zaparkowania:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eliot41 Napisano 14 Listopad 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2018 Ok, widze ze jest jakies zainteresowanie a to juz jakis dobry znak. Proponuje nastepujace rozwiazanie. Spotkajmy sie wszyscy w garazu, kazdy pokaze ze ma swoje miejsce ktore moze udostepnic. Nastepnie te miejsca mozemy wrzucic jako liste na konto google. Pozniej mozemy stworzyc wspolny google kalendarz, gdzie kazdy bedzie mogl edytowac, w sensie w momencie kiedy wyjezdza wpisywalby to do kalendarza jako wydarzenie, a inna osoba z grupy ktora by chciala to miejsce wykorzystac wpisywalaby siebie jao osoba korzystajaca (oczywiscie tutaj regula kto pierwszy ten lepszy). Oczywiscie dodawanie kolejnych osob wiazaloby sie z udzielaniem tym osobom zgody zeby mialy dostep do kalendarza. Kwestia spotkania: Proponuje czwartek 29 listopada o 20 - oczywiscie jesli kogos nie bedzie zawsze mozna sie spokac indywidualnie pozniej (w takim przypadku prosze o kontakt przez wiadomosc prywatna) Mysle ze dobrze byloby to zrobic przed swietamia (ja akurat wyjezdzam, ale penwnie inni beda spedzac swieta w Krakowie wiec moje miejsce moge smialo odstapic). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clocek Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 Tak z ciekawości jak wygląda "rezerwacja na parkingu na zewnątrz" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madn Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 5 godzin temu, clocek napisał: Tak z ciekawości jak wygląda "rezerwacja na parkingu na zewnątrz" ? Mając parking podziemny parkujesz na zewnątrz, a gdy przyjeżdżają goście, wjeżdżasz sobie na swoje miejsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi