mateusz Napisano 7 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2018 Proszę podzielcie się informacjami nt. budowy osiedla stawianego przez Instal. Mile widziane zdjęcia, wizualizacje itp. Poniżej zdjęcia ode mnie z dnia 16.06: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka101 Napisano 7 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2018 Czy ma ktoś informacje jakie przedszkole będzie w nowo budowanym bloku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob80 Napisano 13 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2018 Czy ma możecie podesłać jakiś link do ofert mieszkań jakie ma w ofercie Instal pyzy ul.Domagały. Na ich stronie jest stara inwestycja. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artwer Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 Najlepiej do nich zadzwonić, jak dzwoniłem w lipcu to powiedzieli że oferta na Domagały będzie dostępna około października. Może najpierw chcą sprzedać to co mają w poprzednich blokach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz Napisano 20 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 Prawdopodobnie chodzi o fakt, że chcą sprzedawać gotowe mieszkania. Deweloper unika wtedy tworzenia rachunków powierniczych dla klientów, którzy kupują mieszkania wspierając się kredytem. Rachunki powiernicze są bardzo drogie a opłaty za nie ponosi deweloper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MisiekW Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 No i dobrze, kupowanie dziur w ziemi uważam za nie do końca normalną sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artwer Napisano 28 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2018 Zgadza się, niestety w wielu przypadkach jeśli nie wybierzesz mieszkania na etapie "dziury w ziemi" to później nie ma w czym wybierać. Przynajmniej jeśli chodzi o mieszkania w bardziej przyziemnych cenach za m2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razu Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 takie tam podmianki https://krakow.onet.pl/krakow-deweloper-instal-dostanie-od-urzedu-ziemie-w-zamian-za-mieszkanie/ldsqhj4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cahar Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 W sumie nic dziwnego skoro instal to bliscy znajomi urzędników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysztofK80 Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 Czy ktoś wie, kiedy będzie dostępna oferta mieszkan na stornie Instalu? Jeżeli ktoś posiada aktualne zdjecia z budowy, to bardzo proszę o udostępnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek1895 Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Z tego co się dowiedziałem to instal nie ma swojego dojazdu do osiedla i dlatego nie sprzedają mieszkań. Podobno a czy to prawda to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artwer Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Dla dojazdu do tego osiedla nie musi przypadkiem zostać otwarta ul.Domagały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek1895 Napisano 17 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2018 Być może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franzz Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 Instal postawił przenośne biuro sprzedaży mieszkań także pewnie lada moment ruszą ze sprzedażą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aga Napisano 8 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2019 A jak to się ma do ulicy Domagały, nadal nieprzejezdnej? Nie ma zależności oddanie do użytkowania <-> droga dojazdowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franzz Napisano 8 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2019 3 godziny temu, Aga napisał: A jak to się ma do ulicy Domagały, nadal nieprzejezdnej? Nie ma zależności oddanie do użytkowania <-> droga dojazdowa? Oddanie budynów Instalu nie ma żadnego wpływu na oddanie ul. Domagały, przepraszam ma 1 będzie więcej ludzi wkur.... wnerwionych całą sytuacją. Domagały jest ukończona za wyjątkiem fragmentu kilku metrów, mieszkańcy Instal-u będą normalnie autem śmigać nową ulicą ale chcąc zrobić większe zakupy np. do Atut będzie trzeba zrobić 3,7 km zamiast 500 m na osiedle też się nie dostaną wszystko jedynie kursem przez Półłanki, oczywiście cały czas mówimy o autkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi Napisano 27 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2019 Witam serdecznie, temat trochę martwy, a ponieważ jestem już po odbiorze mieszkania w tej inwestycji to miałem okazję zrobić trochę zdjęć, więc dzielę się z Wami Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franzz Napisano 27 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2019 Super relacja dzięki Pozdrawiam nowego sąsiada na osiedlu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi Napisano 1 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2019 (edytowane) Dziękuję Mam jeszcze kilka nowych zdjęć oraz informacji: 1 - wybrano już Zarządce i jest to firma "Kontur Nieruchomości" http://www.kontur24.pl/ Wszyscy, którzy odebrali już mieszkanie powinni wedle zapisu z PZO zgłosić ten fakt do Zarządcy w terminie 7 dni od odbioru - ja już to zrobiłem - odpowiedni druk takiego zgłoszenia jest dostępny w Biurze Sprzedaży - trzeba go wypełnić oraz załączyć kopię Protokołu i przekazać Zarządcy - można to zrobić drogą mailową (skany) lub papierowo wrzucając do takiej oto skrzynki: znajduje się ona w tym miejscu: tj. przed wejściem do klatki budynku 31A - duży blok od strony Domagały. 2 - włączono już windy (przynajmniej w 29C, ale zakładam, że w pozostałych budynkach także), a wyglądają tak: Są naprawdę obszerne - nie mierzyłem, ale nie powinno być problemu z transportem mebli itp. - no i 1000kg lub 13 osób - pojemne. 3 - można umawiać się na podpisywanie Aktów Notarialnych - obecnie terminy to druga połowa października - w tym celu trzeba skontaktować się z pełnomocnikiem Dewelopera - Panem Marianem. To na razie tyle - później dołączę nieco zdjęć Pozdrawiam Edytowane 1 Październik 2019 przez Tomi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kataaarzyna Napisano 1 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2019 6 godzin temu, Tomi napisał: Dziękuję Mam jeszcze kilka nowych zdjęć oraz informacji: 1 - wybrano już Zarządce i jest to firma "Kontur Nieruchomości" http://www.kontur24.pl/ Wszyscy, którzy odebrali już mieszkanie powinni wedle zapisu z PZO zgłosić ten fakt do Zarządcy w terminie 7 dni od odbioru - ja już to zrobiłem - odpowiedni druk takiego zgłoszenia jest dostępny w Biurze Sprzedaży - trzeba go wypełnić oraz załączyć kopię Protokołu i przekazać Zarządcy - można to zrobić drogą mailową (skany) lub papierowo wrzucając do takiej oto skrzynki: znajduje się ona w tym miejscu: tj. przed wejściem do klatki budynku 31A - duży blok od strony Domagały. 2 - włączono już windy (przynajmniej w 29C, ale zakładam, że w pozostałych budynkach także), a wyglądają tak: Są naprawdę obszerne - nie mierzyłem, ale nie powinno być problemu z transportem mebli itp. - no i 1000kg lub 13 osób - pojemne. 3 - można umawiać się na podpisywanie Aktów Notarialnych - obecnie terminy to druga połowa października - w tym celu trzeba skontaktować się z pełnomocnikiem Dewelopera - Panem Marianem. To na razie tyle - później dołączę nieco zdjęć Pozdrawiam Hej. Myślisz, że powstanie również coś na kształt zarządu mieszkańców? Dzięki za zdjęcia i za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi Napisano 2 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2019 (edytowane) Witam, na pewno będzie powołana Wspólnota - z czasem wszystko się wyklaruje - spokojnie. Pozdrawiam P. S. jeszcze kilka fot: i coś ze środka: Edytowane 2 Październik 2019 przez Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi Napisano 23 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2019 Witam, rozpoczęła się sprzedaż drugiego etapu Osiedla Podgaje - taki sam układ 6 bloków jak w pierwszej fazie, tylko w lustrzanym odbiciu - numeracja w ciągu logicznym, tj. 29 i 31 od D do F. https://wiarygodnydeweloper.pl/pl/katalog-mieszkan/building=5-29D,5-29E,5-29F,5-31D,5-31E,5-31F/sort=number/sortType=ASC/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi