robinatorek Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 my 2 poprawki ;), jest dość wysoki poziom wykończenia trzeba przyznać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów i forumowiczów W dniu 19.11.2018 o 11:58, maga napisał: Teraz tylko pismo do dewelopera o naprawę usterek i czekamy na odbiory. Trzeba złożyć jakieś pismo? Przedstawicielka LCC w czasie przeglądu przekazała nam informację, że wystarczy sporządzony przez nas szkic lokalizacji usterek z krótkim opisem, który ona przekazuje następnie do generalnego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robinatorek Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 wystarczy ten szkic na teraz, potem odbiór końcowy czy to zrobili, czy coś jeszcze do poprawy. Pismo to piszesz jak wyjdzie coś w ciągu 5 lat gdzie masz rękojmię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maga Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 Tak, wystarczy szkic teoretycznie. Poradzono nam jednak, żebyśmy napisali pismo, wtedy deweloper będzie musiał się do niego odnieść. My się jednak jeszcze za to nie zabraliśmy i pewnie tak już zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gave95 Napisano 3 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 No to budowa oficjalnie zakończona 😊 Jeśli procedury uzyskania pozwolenia na użytkowanie trwają około dwóch miesiecy, to ciekawe czy końcem stycznia będziemy odbierać już klucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monikk Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 W budynku b16 czas od zakończenia budowy do odbiorów to 3 miesiące. Ale mam nadzieję że u Was będzie szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gave95 Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 4 minuty temu, monikk napisał: W budynku b16 czas od zakończenia budowy do odbiorów to 3 miesiące. Ale mam nadzieję że u Was będzie szybciej Wiem wiem, nawet jeśli by to były 3 miesiące a więc koniec lutego to i tak będzie miesiąc przed terminem ale tez z tego co widzialam na budowie to w B16 był jakiś problem z kanalizacja czy coś bo rozkopywali położone już chodniki itd. przy ulicy, wiec to tez pewnie opóźniło troszkę odbiory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilczeeeq Napisano 30 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2018 W dniu 3.12.2018 o 18:21, Gave95 napisał: No to budowa oficjalnie zakończona 😊 Nie wie ktoś z Was czasem czy mieszkania w naszym bloku są teraz ogrzewane chociaż w minimalnym stopniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jagnieś Napisano 30 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2018 zapewne kaloryfery na śnieżynce, niby nic a nie zamarznie instalacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moniczzka Napisano 3 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Hej, ktoś miał kontakt może albo jakieś przecieki informacji, czy jest szansa na klucze w lutym?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 W październiku otrzymałem informację, że oddanie kluczy jest planowane na styczeń/luty ale z zastrzeżeniem, że termin może ulec zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowakowa! Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Ja w B16 otrzymałam informację, że koniec wakacji, może troszkę później a klucze były w grudniu. Warto zakładać lekki zapas czasu bo potem ekipa remontowa oraz dostawcy mogą mieć pretensje 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Oddanie b17 jest przewidziane na marzec i nie liczcie że to bedzie wcześniej. LC Corp trzyma się dość sztywno zapisów w umowach. Zdecydowanie nie szarpią się, jak np Murapol. Zwroćcie uwagę, że np mieszkania w b16 mialy gotowe instalacje i tynki wewnętrzne już w grudniu 2017, a oddanie kluczy nastapilo rok później. W Murapolu tynki robili w październiku 2018 a w listopadzie dali klucze. Także na pospiech w LC nie ma co liczyć. Swoją drogą, to chyba lepsze niz mokre tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felkowa Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Na przeglądzie lokatorskim dostaliśmy informację, że odbiory luty/marzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowakowa! Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Godzinę temu, Abermon napisał: Oddanie b17 jest przewidziane na marzec i nie liczcie że to bedzie wcześniej. LC Corp trzyma się dość sztywno zapisów w umowach. Zdecydowanie nie szarpią się, jak np Murapol. Zwroćcie uwagę, że np mieszkania w b16 mialy gotowe instalacje i tynki wewnętrzne już w grudniu 2017, a oddanie kluczy nastapilo rok później. W Murapolu tynki robili w październiku 2018 a w listopadzie dali klucze. Także na pospiech w LC nie ma co liczyć. Swoją drogą, to chyba lepsze niz mokre tynki. Też twierdzę, że pośpiech nie jest wskazany. Na początku byłam zła, że dałam się ponieść optymistycznym zapewnienią LC Corp (kilka razy zapewniali mnie, że odbiory nastąpią znacznie wcześniej) przez co przepadła nam ekipa na dany termin i wszystko mocno się opóźniło. Teraz podchodzę do tematu spokojniej, mieszkanie jest suche a my powoli bez pośpiechu wszystko dopinamy. Z jakości jesteśmy bardzo zadowoleni, od podwykonawców słyszymy wiele komplementów na temat stanu mieszkania i wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gave95 Napisano 5 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2019 Nikt terminu nie zna Można sobie gdybać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghostwheel Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2019 Ja bym zwrocil uwagę na zapis w umowie do kiedy maja termin oddania i od tego odliczyl miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moniczzka Napisano 31 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 I pewnie będzie dokładnie tak, że luty/ marzec. Chociaż szkoda bo już prawie 2 miesiące od zakończenia budowy 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gave95 Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Godzinę temu, Moniczzka napisał: I pewnie będzie dokładnie tak, że luty/ marzec. Chociaż szkoda bo już prawie 2 miesiące od zakończenia budowy 🙂 Dokładnie wczoraj mijały równe 2 miesiące od zapisu w dzienniku o zakończeniu budowy (30.11) Ja myślę, że w połowie lutego dostaniemy już info o odbiorach ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moniczzka Napisano 31 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Po drodze powinniśmy dostać info o finalnych powierzchniach naszych mieszkań 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STA Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Wiele osób pisze o poprawkach które zostały zgłoszone podczas ,,oględzin " mieszkania. Przed odbiorem. Niektórzy pisali o kilkunastu. Ktoś o ponad 20. Możecie mniej więcej wypisać jakie to były poprawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gave95 Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Godzinę temu, STA napisał: Wiele osób pisze o poprawkach które zostały zgłoszone podczas ,,oględzin " mieszkania. Przed odbiorem. Niektórzy pisali o kilkunastu. Ktoś o ponad 20. Możecie mniej więcej wypisać jakie to były poprawki? U nas tylko jakieś uszczerbki tynków przy drzwiach, krawędziach itd. na ścianach i kable w sufitach do mocniejszego wbicia (czy coś takiego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Przede wszystkim, sprawdzajcie wylewki. Niektóre są zwichrowane. Długa łata i dokładnie od rogów trzeba sprawdzić. Fugi na balkonach, korodujące śruby barierek, piony scian, zwłaszcza w łazience. Tam to jest najistotniejsze. U nas jedna sciana uciekala prawie 2cm. Parapety wewnętrzne pod kątem uszkodzeń, klasycznie stolarka okienna i drzwi wejściowe. Ogólnie nie było źle. Ale sprawdzić trzeba[emoji106] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robinatorek Napisano 8 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2019 Jest mail z pomiarem mieszkania. 0,5m2 większe. Coraz bliżej odbiorów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moniczzka Napisano 8 Luty 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2019 2 godziny temu, robinatorek napisał: Jest mail z pomiarem mieszkania. 0,5m2 większe. Coraz bliżej odbiorów Nie mam jeszcze maila 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi