Gave95 Napisano 17 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2019 Dobra zmienię temat bo potrzebuje uruchomić po raz pierwszy zmywarkę. Patrzyłam na mapkę i my chyba znajdujemy się na pograniczu wody miękkiej i twardej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pqn Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 W dniu 17.05.2019 o 22:37, Gave95 napisał: Dobra zmienię temat bo potrzebuje uruchomić po raz pierwszy zmywarkę. Patrzyłam na mapkę i my chyba znajdujemy się na pograniczu wody miękkiej i twardej? A nie masz w dokumentach od zmywarki takich pasków - testerów wody? My mieliśmy, wystarczyło włożyć pasek do szklanki wody i po chwili pokazywała się twardość wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemyslaw Napisano 21 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2019 Witam sąsiadów z B17, ja mam parter i też się nie obawiam zalania. Będzie dobrze :) Czy u Was są ciepłe grzejniki ? U mnie wszystkie zimne, a odpowietrzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shellerini88 Napisano 21 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2019 (edytowane) Były informacje na stronach o Krakowie że wczoraj się skończył sezon grzewczy Edytowane 21 Maj 2019 przez shellerini88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemyslaw Napisano 21 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2019 Trochę słabo zważając na pogodę za oknem i zimno w mieszkaniu. No ale cóż zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shellerini88 Napisano 21 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2019 No tutaj niestety jest minus ogrzewania miejskiego. A ile stopni masz w mieszkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemyslaw Napisano 21 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2019 Ciężko powiedzieć, nie mam termometra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dario Napisano 22 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 12 godzin temu, Przemyslaw napisał: Witam sąsiadów z B17, ja mam parter i też się nie obawiam zalania. Będzie dobrze Czy u Was są ciepłe grzejniki ? U mnie wszystkie zimne, a odpowietrzone. I jak sytuacja po nocy w B17? Jeszcze tam nie mieszkamy i nic nie wiem... A jak u Ciebie sytuacja z wentylacja, bo w poprzednich blokach ktoś pisał, że po ulewach woda kapie właśnie z kratki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemyslaw Napisano 22 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 Też jeszcze tam nie mieszkam, ale w czasie ulewy nic mi nie zalewalo, czasem zdarzy się, że słyszę, bardzo rzadko, kapanie w wentylacji. Obserwuję sprawę. A sąsiad, które mieszkanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 22 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 Drodzy sąsiedzi w niedziele będę w Krakowie koło 16 i chciałbym zobaczyć miejsca w garażu czy była by możliwość otworzenia pilotem garażu przez kogoś .Ja kupiłem mieszkanie w B 18 a miejsce chce zobaczyć w B17. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 22 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 PrivWysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolinakarolina Napisano 22 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 Mam pytanie. Orientuje się ktoś co do ksiąg wieczystych czy lepiej razem mieszkanie i garaz czy oddzielnie mieszkanie i oddzielnie garaż ? Czy jest to bez różnicy ? Pomoże ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dario Napisano 22 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 Mieszkanie 39, mam problem z roletami np. Był tam elektryk i stwierdził, że to coś z oknami i cisza od miesiąca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dario Napisano 22 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 Różnica jest finansowa, ale ja uważam, że warto teraz przenieść własność i być właścicielem na wszelki wypadek, bo póki nie podpiszemy aktu to mieszkania należą do majątku LCC z tego co wiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danogiela Napisano 22 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 Lepiej mieć ten akt na mieszkanie i np. je ubezpieczyć oraz zameldować się. Poza tym przy ewentualnej odsprzedaży mamy dwa akty i mieszkanie możesz sprzedać osobie 1, a schowek z miejscem osobie 2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemyslaw Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Masakra, przyjechałem sprawdzić serwer po tych opadach, jeszcze z 2h deszczu i by przelała się przez betonowe ogrodzenie. Przy Czeczów 8 woda wylewka się z kratki chodnikowe podchodząc pod same drzwi klatki . Przy Czeczów 1 zalalo garaż 20190523_025600.mp4 20190523_025433.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemyslaw Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Bardzo proszę wszystkich lokatorów z b17 czasem o informację o stanie serafy. Nie ma mnie na miejscu, mam mieszkanie na parterze, trochę się martwię. Bardzo prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danogiela Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 w garażu zaczęły się tworzyć kałuże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemyslaw Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Jak tam sytuacja, opada poziom wody w serafie ? Nie wylała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8i5h0p Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Nie wylała i nie opada, zaczęło padac mocniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilczeeeq Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 (edytowane) 10 minut temu, Przemyslaw napisał: Jak tam sytuacja, opada poziom wody w serafie ? Nie wylała ? Proponuje dołączyć do grupy na Facebooku Lc-Corp Złocień tam w miarę na bieżąco mieszKańcy wrzucają informacje i zdjęcia . Edytowane 23 Maj 2019 przez Wilczeeeq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aga Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Trzeba negocjować lc niech budują mur oporowy na całej długości osiedla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aga Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Przede wszystkim wyższy... Bo temu brakuje. Woda jest już po brzeg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolinakarolina Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Jestem teraz na osiedlu i ogólnie sytuacja wygląda źle .... już na samym wjeździe na osiedle pod Biedronką jest „powódź”. U mnie na klatce przy wejściu do garażu stoi woda poziom rzeki bardzo wysoki a deszcz leje dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi