ciekawski 14 Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 tu jest pytanie o budowę Domagały http://dt.bip.krakow.pl/interpelacje/kadencja_8//Tresc_VI_Grażyna_Fijałkowska_2019-01-30.PDF a tu "precyzyjne" wskazanie terminu realizacji.... http://dt.bip.krakow.pl/interpelacje/kadencja_8//Odp_VI_Grażyna_Fijałkowska_2019-01-30_2.PDF 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pat66 18 Napisano 11 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2019 (edytowane) Jedno słowo mi przychodzi do głowy - żenada , teraz mogą sobie pisma wysyłać przez najbliższe pół roku. Edytowane 11 Marzec 2019 przez Pat66 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Loco 3 Napisano 13 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2019 ok ale patrząc na to pismo można wywnioskować, że to TeleFonika robi problemy miastu , a nie na odwrót. Bo dziwne , że tak duża firma nie wie w jaki sposób można przenieść jej kable które leżą w drodze. Ja rozumiem że miasto nie wiedziało o tym (kablu) , ale że sama firma nie wie którędy idą do niej główne kable zasilające i jak je przenieść , skoro w ich miejscu ma powstać droga ? Tym bardziej , że jest ona producentem kabli i z takim rzeczami to ma do czynienia na co dzień . Więc jeśli by chcieli - to by na pewno już wymyślili lepszy sposób na ich przeniesienie. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Adam91 0 Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Od tygodnia zauważyłem ruch na skrzyżowaniu Śliwiaka i Bartników (na tej wyłączonej sygnalizacji). Naprzeciwko bartników (odnodze skrzyżowania w kierunku nad drwiną i na wprost naszej domagały) zagrodzili i równają teren jakby chcieli prowadzić drogę w kierunku domagały. Ktoś coś wie czy będą łączyć domagały z Śliwiaka czy co się tam dzieje. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gave95 18 Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Wydaje mi się, że to trochę utopijna możliwość Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 (edytowane) Kiedyś były plany może zanim miasto w sprawie Domagały dokończy spór z Telefoniką, w między czasie dobudują pozostałą brakującą część do Domagały Edytowane 26 Marzec 2019 przez mocnyszwed 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gave95 18 Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Budżet miasta nie przewidywał takich inwestycji także myślę, że to raczej nie to. Tak duża inwestycja musiałaby być uwzględniona w budżecie na ten rok Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Adam91 0 Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Aczkolwiek coś kombinują. Cóż pracuję 200 metrów od tego miejsca jak zobaczę coś interesującego dam znać a i w wolnej chwili zrobię fotki i podpytam panów z budowy co to za zbiegowisko Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Godzinę temu, Adam91 napisał: Aczkolwiek coś kombinują. Cóż pracuję 200 metrów od tego miejsca jak zobaczę coś interesującego dam znać a i w wolnej chwili zrobię fotki i podpytam panów z budowy co to za zbiegowisko Super, daj znac Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
ZmC 2 Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Podczas ostatniej przeprawy rowerowej przez zablokowaną drogę, tak jakoś mi się skojarzyło z piosenką Domagały... "Weź nie pytaj"... 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Franzz 263 Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 (edytowane) 44 minuty temu, ZmC napisał: Podczas ostatniej przeprawy rowerowej przez zablokowaną drogę, tak jakoś mi się skojarzyło z piosenką Domagały... "Weź nie pytaj"... Weź nie pytaj o te kableWeź się za ten remont jużWeź tu ze mną, drogę budujWeź tu bądźWeź nie młodniej, asfalt staryWeź się starzej z łopatąRazem ze mnąIdź krok w krok dziurę zasyp będzie sztosWeź nie pytaj o projektyWeź się przytul blok przepchniemyWeź tu ze mną,Weź tu bądź.Będzie droga jak na N.Sącz Edytowane 26 Marzec 2019 przez Franzz 3 3 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Loco 3 Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 super . moze zamiast poswiecac czas na pisanie piosenek ztrolluj TFK że blokuja otwarcie drogi ( przez ich nikogo nie obchodzacy kabel) ? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Franzz 263 Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Loco napisał: super . moze zamiast poswiecac czas na pisanie piosenek ztrolluj TFK że blokuja otwarcie drogi ( przez ich nikogo nie obchodzacy kabel) ? Na wstępie bardzo dziękuje wszystkim osobom które w jakimkolwiek stopniu przyczyniły się do przepychania tematu ul. Domagały, naprawdę Ci ludzie zrobili wszystko co na ten czas w absurdzie przepisów i dziwnych sytuacji budowlanych można było w tym temacie zrobić, pozostaje nam tylko cierpliwie czekać. Loco jak utkniesz w pociągu w którym wysiadła lokomotywa a druga dotrze za kilka godzin możesz również wyjąć gitarę i śpiewać rozumiesz ? nie bierz tego tekstu Domagały na poważnie ale naprawdę w obecnej sytuacji pozostaje nam tylko pożartować sobie, problem tego dziadowskiego kawałka w którym wkopana jest niezinwentaryzowana instalacja jest dla mnie i dla Ciebie takim samym problem. Pozdrawiam Edytowane 30 Marzec 2019 przez Franzz Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gave95 18 Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 W dniu 26.03.2019 o 20:16, Adam91 napisał: Aczkolwiek coś kombinują. Cóż pracuję 200 metrów od tego miejsca jak zobaczę coś interesującego dam znać a i w wolnej chwili zrobię fotki i podpytam panów z budowy co to za zbiegowisko Udało Ci się coś dowiedzieć? 😊 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Adam91 0 Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Witam. W końcu znalazłem czas żeby podejść pod "budowę" ale niestety tego dnia nikogo nie zastałem jak zawsze byli tak akurat wczoraj nie. Mam dla Was zdjęcia i wszystko wskazuję na drogę. Mam problem, nie mogę zamieścić zdjęć tutaj na forum gdyż wyskakuje mi błąd: Wystąpił problem podczas przetwarzania dodanego pliku. /var/www/html/osiedlezlocien.pl/uploads/monthly_2019_04 could not be created. Chciałbym Wam podesłać zdjęcia ale nie puszcza, ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gave95 18 Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Nigdy mi się taki błąd nie zdarzył. Może za dużo ważą zdjęcia czy coś. Nie wiem czy łatwiej nie będzie wrzucić na jakiś hosting i dodac tutaj linki 😊 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
sledzik1984 194 Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Testowo wrzucam fotkę: Czyli - u mnie działa Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość MisiekW Napisano 12 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2019 Kurde blaszka TF nieźle ogarnęła temat blokady, nawet zdjęcia na forum nie chcą wejść. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Adam91 0 Napisano 16 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2019 Dzis nornalnie zdjecia puscilo ale do rzeczy. Jest to skrzyzowanie sliwiaka z bartnikow. Ta budowa idzie na wprost naszej domagaly ktora widac w oddali. Dzisiaj pojawily sie jakies betonowe elementy i kregi. Niestety lenistwo wygralo i dzis znow nie podszedlem do Panow zapytac o co chodzi,ale kiedys w koncu sie zbiore. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 16 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2019 Godzinę temu, Adam91 napisał: Dzis nornalnie zdjecia puscilo ale do rzeczy. Jest to skrzyzowanie sliwiaka z bartnikow. Ta budowa idzie na wprost naszej domagaly ktora widac w oddali. Dzisiaj pojawily sie jakies betonowe elementy i kregi. Niestety lenistwo wygralo i dzis znow nie podszedlem do Panow zapytac o co chodzi,ale kiedys w koncu sie zbiore. hmmmmm.. bardzo ciekawe, byloby swietnie gdyby polaczyli z domagaly Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
PanG 3 Napisano 16 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2019 nie wygląda to na budowę poważnej drogi, raczej jakaś dojazdówka do budowy Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
michas85 24 Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 8 godzin temu, PanG napisał: nie wygląda to na budowę poważnej drogi, raczej jakaś dojazdówka do budowy Dokladnie, budujac droge to sie wybiera metr ziemi utwardza, nawozi tluczen roznej grubosci itd(patrz jak budowali obecny fragment domagaly) a to wyglada jak tluczen wysypany na kartoflisko. Tak jak pisze PanG jest to pewnie jakas tymczasowa dojazdowka do „czegos”, ale powieksza to swiatelko w tunelu bo predzej czy pozniej „cos” tez bedzie potrzebowalo normalnego dojazdu. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gave95 18 Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Byle tylko nie postawili tam na środku tych łąk żadnej hali bo będzie po marzeniach o połączeniu tych dróg Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Maciek 27 Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Raczej nie postawią, bo w planie ten teren jest zaznaczony jako zarezerwowany pod drogę łączącą Śliwiaka z Nad Drwiną. Tyle tylko, że nikt nie wie kiedy ten plan się w rzeczywistość obróci. Zwłaszcza, że nad Drwiną trzeba przerzucić most. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Andrzejek 2 Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 W dniu 16.04.2019 o 21:57, mocnyszwed napisał: hmmmmm.. bardzo ciekawe, byloby swietnie gdyby polaczyli z domagaly Jak widać na załączonych obrazkach ma tu być stacja paliw oraz drogi lokalne co kolwiek to znaczy Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi