luk82 Napisano 13 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2019 (edytowane) Tutaj można znaleźć numer działki https://geoportal360.pl/map/?src=adwords&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=SN-Geo&gclid=Cj0KCQjw9pDpBRCkARIsAOzRziup2GEQqZ4UVurSLG8Mq9PnhDJ6LnMP4KkRVwuSoVREF94hVrprT34aAmNrEALw_wcB#l:50.02245,20.04585,19;p:MTI2MTA0XzkuMDEwNC4xNDYvNA== I nie ma potrzeby/konieczności aby było "na priv". To są dane publiczne, ogólnodostępne. Edytowane 13 Wrzesień 2019 przez luk82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk82 Napisano 13 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2019 A tutaj można znaleźć info o tej inwestycji w budżecie miasta: https://www.bip.krakow.pl/_inc/rada/posiedzenia/show_pdfdoc.php?id=103044 (--> str. 63, zadanie MCOO/E1.119/19) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gammiko Napisano 14 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2019 18 godzin temu, luk82 napisał: A tutaj można znaleźć info o tej inwestycji w budżecie miasta: https://www.bip.krakow.pl/_inc/rada/posiedzenia/show_pdfdoc.php?id=103044 (--> str. 63, zadanie MCOO/E1.119/19) dziękuję za namiary natomiast jak niestety pokazała budowa Domagały to co zaplanowane nawet jak są zabepieczone środki, nie zawsze się udaje wykonać. Stąd uważam że ważne jest na bieżąco śledzenie postępów i kolejnych etapów, które udało się zakończyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk82 Napisano 17 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2019 Dokładnie tak. Proszę trzymać rękę na pulsie- i wrzucać na forum wszelkie nowinki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gammiko Napisano 28 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2019 (edytowane) no to skoro jest zapotrzebowanie na wiedzę, to wrzucam kolejne info w sprawie szkoły Wszystkie informacje pozyskane od Miasta w trybie dostępu do informacji publicznej, tak więc wiarygodne W umowie nr MCOO/II/79/PRI/519/2019 zawartej z Przemysławem Czubaj - Biuro Architektoniczne, termin zakończenia prac ustalono na 6 grudnia 2019 r.(mój dopisek - na 6 grudnia ma być zatem gotowa koncepcja; a do 30 września mają być opracowane dwa wariaty, które muszą być zaakceptowane przez miasto) W Wydziale Skarbu Miasta Urzędu Miasta Krakowa prowadzone jest postępowanie w sprawie pozyskania od Rzymskokatolickiej Parafii Pod Wezwaniem Narodzenia Najświętszej Marii Panny w Krakowie – Bieżanowie działek pod budowę nowej szkoły na os. Złocień. W wyniku prowadzonych rozmów ustalono, iż zamianie będzie podlegać nieruchomość stanowiąca własność Gminy Miejskiej Kraków oznaczona jako działka nr 245/27 obr. 104 Podgórze, na działkę stanowiącą własność Rzymskokatolickiej Parafii Pod Wezwaniem Narodzenia Najświętszej Marii Panny w Krakowie – Bieżanowie oznaczoną nr. 156/9 obr. 104 Podgórze. Natomiast nabyciem na rzecz Gminy Miejskiej Kraków objęto działki stanowiące własność Rzymskokatolickiej Parafii Pod Wezwaniem Narodzenia Najświętszej Marii Panny w Krakowie – Bieżanowie oznaczone nr. 146/5 o pow. 0,0146 ha oraz nr. 156/10 o pow. 0,4382 ha obr. 104 Podgórze. Planuje się, iż pozyskanie ww. terenu nastąpi do końca bieżącego roku. Zgodnie z przyjętymi założeniami z przedmiotowego budynku w systemie jednozmianowym powinno mieć możliwość korzystania ok. 600 uczniów. Edytowane 28 Wrzesień 2019 przez Gammiko skrócenie tekstu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob80 Napisano 28 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2019 Wie, może ktoś gdzie te działki się znajdują na Złocieniu/gdzie ta upragniona szkoła będzie się znajdować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gammiko Napisano 28 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2019 jak próbowałam znaleźć te numery działek - wszystkich nadal mi się nie udało zlokalizować, to mniej więcej w obszarze pomiędzy biedronką a nowymi Blokami na Agatowej, które się budują. Jak ktoś może coś konkretniej napisać, to sama będę wdzięczna. Przez ponad 3 h próbowałam je wszystkie przez geoportal zlokalizować, ale to była droga przez mękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxkad Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 (edytowane) tu znajdziecie wszystkie działki https://miip.geomalopolska.pl/imap/#gpmap=gp15 Ja znalazłem wszystkie Edytowane 29 Wrzesień 2019 przez maxkad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxkad Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob80 Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 Dzięki Maxkad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk82 Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Również dziękuję, ale dlaczego ta zaznaczona działka pod twoim linkiem ma numer 156/10 (o ile dobrze widzę na screen'ie), a pod poniższym linkiem ma numer 245/3 https://geoportal360.pl/map/?src=adwords&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=SN-Geo&gclid=Cj0KCQjw9pDpBRCkARIsAOzRziup2GEQqZ4UVurSLG8Mq9PnhDJ6LnMP4KkRVwuSoVREF94hVrprT34aAmNrEALw_wcB#l:50.02241,20.04567,18;p:MTI2MTA0XzkuMDEwNC4yNDUvMw== Czyżbym coś źle robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxkad Napisano 1 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2019 (edytowane) Luk 28 To nie tak. Ja zaznaczyłem wszystkie działki pod szkołę. Na geoportal bym nie liczył gdyż mają nieco wsteczną aktualizację. To co zaznaczyłeś to działka 245/3 która na mojej mapie jest już podzielona na dwie 245/28 i 245/27 i nie obejmuje całego terenu pod szkołę. Zwróć uwagę, że pod Twoim linkiem nie ma działek wymienionych pod budowę szkoły między innymi 146/5, która powstała w wyniku podziału działki 146/4 na 146/5 i 146/6. Niestety geoportal jest nieaktualny dlatego z niego nie korzystam chyba że szukam działek poza terenami miejskimi i gminnymi ( niektóre gminy mają swoje mapy działek bardziej aktualne niż geoportal). Edytowane 1 Październik 2019 przez maxkad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk82 Napisano 1 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2019 11 godzin temu, maxkad napisał: [...Na geoportal bym nie liczył gdyż mają nieco wsteczną aktualizację...] Rozumiem- czyli przerzucam się na MSIP, a Goeoportal wyrzucam z "Ulubionych" Dzięki za wyjaśnienie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob80 Napisano 21 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2019 (edytowane) Proponuje się zapoznać z w/w artykułem: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/arcybiskup-jedraszewski-chce-od-wladz-krakowa-dzialki-pod-budowe-kosciola/q0elnlc Co ma wspólnego ze szkołą na Złocieniu: decyzja miasta będzie negatywna dla KK. Co zrobi w odpowiedzi Arcybiskup, który kieruje się tylko i wyłącznie dobrem swoich owieczek? Edytowane 21 Październik 2019 przez Rob80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MisiekW Napisano 22 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2019 Ja natomiast proponuję zmienić ten pogardliwy ton i rozmawiać merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gammiko Napisano 28 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2019 planowany termin na podpisanie aktu notarialnego dotyczącego przeniesienia własności działek i umowy zamiany do 15 listopada 2019 roku. Info pozyskane w trybie dostępu do informacji publicznej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gammiko Napisano 28 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2019 (edytowane) i kolejna sprawa - przedszkole - jak nie w tym miejscu to proszę o przeniesienie. Info pozyskane także w trybie dostępu do informacji publicznej. W celu budowy przedszkola w rejonie os. Złocień, Miasto Kraków nabyło w bieżącym roku w drodze pierwokupu działki: nr 280/7 i 280/9, obręb 104, jednostka ewidencyjna Podgórze, położone przy ul. Półłanki. Rozpoczęcie budowy przedszkola będzie możliwe po przeznaczeniu w budżecie Miasta Krakowa i Wieloletniej Prognozie Finansowej Miasta Krakowa środków finansowych niezbędnych na opracowanie dokumentacji projektowej oraz na realizację robót budowlanych. Czy ktoś może wkleić także na forum umiejscowienie tych działek? Edytowane 28 Październik 2019 przez Gammiko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxkad Napisano 29 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2019 No to zajeb.... lokalizacja. Z jednej strony oczyszczalnia z drugiej garbarnia dzieciaki nieźle naćpane będą wracać do domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lilka Napisano 29 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2019 3 godziny temu, maxkad napisał: No to zajeb.... lokalizacja. Z jednej strony oczyszczalnia z drugiej garbarnia dzieciaki nieźle naćpane będą wracać do domów. No ale halo to ma być zespół szkolno-przedszkolny. Czy jedno nie powinno być w obrębie drugiego? Przedszkole na obecnych Rybitwach? Serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszkaniec ul. Czeczów Napisano 29 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2019 (edytowane) 16 godzin temu, Franzz napisał: Trzymaj to jest fragment placu Rybitwy który i tak w całości poleci z tego miejsca. Ehhhh Franzz NIE NIE NIE, to nie te działki. Nie rób zamieszania. Obręb 104 a nie 22 Właście działki to teren byłego osiedla kolejowego przy nowej drodze do magazynu księgarni. Polecam używać portal UMK czyli https://msip.um.krakow.pl/kompozycje/?config=config.json Edytowane 29 Październik 2019 przez Mieszkaniec ul. Czeczów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franzz Napisano 29 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2019 Sorry mój błąd rozpedziłem sìę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk4384 Napisano 29 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2019 Czyli szkola gdzie ma powstać? Na dzialkach w pobliżu kościoła? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Słoneczna Napisano 29 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2019 (edytowane) Na kolędzie ksiądz Grzegorz Lopatka ( były proboszcz par.Złocień), wspomnial, że szkoła będzie miała dojazd na obecnym trawniku kościoła (kaplicy), czyli zgodnie z wymienionymi przez maxkad działkami. Czyli bardzo blisko kaplicy. Edytowane 29 Październik 2019 przez Słoneczna cytowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk82 Napisano 29 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2019 Ufff... już myślałem, że ktoś w rozpędzie umieścić chciał przedszkole/szkołę taki kawał drogi od osiedla:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszkaniec ul. Czeczów Napisano 30 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2019 (edytowane) 11 godzin temu, luk82 napisał: Ufff... już myślałem, że ktoś w rozpędzie umieścić chciał przedszkole/szkołę taki kawał drogi od osiedla:) Przedszkole tam będzie (przy Półłanki). Szkoła obok kościoła, tak jest na wcześniejszych mapach. Od Półłanki została wybudowana nowa droga w kierunku osiedla. W ramach budowy szkoły pomiędzy kaplicą a budowanymi obecnie blokami Śnieżki ma być wybudowana droga. Myślę, że jest opcja połączenia tych dróg dla skomunikowania przedszkola z osiedlem. Edytowane 30 Październik 2019 przez Mieszkaniec ul. Czeczów Rozszerzenie informacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi