MarFi Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Taka ciekawostka, może mało istotna. Działka pod szkołę znajduje się na przedwojennym trójkącie torowym do nawracania parowozów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob80 Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 W dniu 15.07.2020 o 14:53, kiwi37 napisał: Witam wszystkich. Troszeczkę szczegółów pod adresem: http://www.mcoo.krakow.pl/a/budowa_szkoly_podstawowej_na_os_zlocien_w_krakowie_w_systemie_„zaprojektuj_i_wybuduj” załącznik nr 4 - wizualizacje, koncepcje oraz lokalizacja (skrót w załącznikach). Mam pytanie, dysponuje ktoś jakaś dokładniejszą mapką niż ta która znajduje się powyżej z rozmieszczeniem szkoły? Szkoła ma znajdować się pomiędzy Biedronką a kościołem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwi37 Napisano 16 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2020 Godzinę temu, Rob80 napisał: Mam pytanie, dysponuje ktoś jakaś dokładniejszą mapką niż ta która znajduje się powyżej z rozmieszczeniem szkoły? Szkoła ma znajdować się pomiędzy Biedronką a kościołem? Jest wszystko widoczne na mapce . Zaznaczony budynek kościoła, nawet garaż jest. Mapka z podziałek na działki. Wszystko jak na dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk82 Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 W dniu 16.12.2020 o 14:04, kiwi37 napisał: Jest wszystko widoczne na mapce . Zaznaczony budynek kościoła, nawet garaż jest. Mapka z podziałek na działki. Wszystko jak na dłoni. A który załącznik? Bo z tych kilkunastu załączonych to de facto tylko mapka nas interesuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sledzik1984 Napisano 20 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2020 Szkoła jest naniesiona na Openstreetmap https://www.openstreetmap.org/search?query=agatowa#map=19/50.02282/20.04477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocnyszwed Napisano 21 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2020 23 godziny temu, sledzik1984 napisał: Szkoła jest naniesiona na Openstreetmap https://www.openstreetmap.org/search?query=agatowa#map=19/50.02282/20.04477 A ta poludniowa droga ktora sie konczy to ma byc potem przedluzona przez czesc murapolu czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwi37 Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 W dniu 20.12.2020 o 22:00, luk82 napisał: A który załącznik? Bo z tych kilkunastu załączonych to de facto tylko mapka nas interesuje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gammiko Napisano 5 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 jest 4 stycznia na stronie MCOO nie "wisi" informacja o odwołaniu do KIO, czyżby żadne nie wpłynęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob80 Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 Witam, czy ktoś ma jakąś informacje kiedy rusza budowa szkoły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwi Napisano 7 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2021 (edytowane) No może coś w końcu się ruszy... https://mcoo.krakow.pl/a/wkrotce_rozpoczecie_robot_budowlanych_na_os_zlocien Edytowane 7 Czerwiec 2021 przez kiwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razu Napisano 22 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2021 no sorry ale nie ruszyło ile obsuwy w stosunku do harmonogramowego 23 czerwca 2023 przewidujecie? Ja jako niepoprawny optymista obstawiam listopad 2024 (będą się zarzekać cały początek 2024 że zdążą przed nowym rokiem szkolnym, ale nie zdążą). Jak szkoła będzie wcześniej to wydrukuje swój post i go zjem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razu Napisano 4 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2021 Aktualny i najbardziej profesjonalny raport z placu budowy: Cytuj chooiaa się dzieje, nic nie robią, szkoły nie bedzie Mariusz Max Kolonko mówi jak jest. Wychodzi na to, że swojego posta nie zjem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gammiko Napisano 6 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2021 W dniu 4.08.2021 o 22:33, razu napisał: Wychodzi na to, że swojego posta nie zjem zobaczymy Poniżej bieżąca informacja z MCOO Dotyczy: WNIOSKU O UDOSTĘPNIENIE INFORMACJI PUBLICZNEJ Odpowiadając na przesłany w dniu 23 lipca 2021 r. wniosek o udostępnienie informacji publicznej w sprawie realizacji zamówienia publicznego dotyczącego budowy szkoły na osiedlu Złocień informuję: Ad 1 i 2 Realizacja budowy szkoły na osiedlu Złocień przebiega zgodnie z harmonogramem prac określonych umową nr MCOO/II/86/PRI/120/2020 zawartą w dniu 15.12.2020 r. pomiędzy Miejskim Centrum Obsługi Oświaty w Krakowie a ERBUD S.A. Aktualnie trwa uzyskiwanie pozwolenia na budowę dla przedmiotowej inwestycji. Ad 3 Zgodnie z powyższą umową, rozpoczęcie robót budowlanych nastąpi do 5 dni roboczych po uzyskaniu klauzuli ostateczności decyzji o pozwoleniu na budowę. Ad 4 Do powyższej umowy nie było zawieranych aneksów związanych ze zmianą terminów realizacji przedmiotowej inwestycji, w tym jej poszczególnych etapów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hulk Napisano 7 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2021 A ja z góry przepraszam, że zadam pytanie w nieco innej sprawie ale nie wiem czy jest sens zakładać nowy temat. Otóż z tego co patrzyłem na plany zagospodarowania i rozmawiałem z mieszkańcami to od lat planowana jest budowa kościoła, właśnie między "powstającą" szkołą podstawową a ostatnim z planowanych bloków Murapolu. Czy wiadomo coś w tej sprawie, czy w ogóle planowana jest tam ta inwestycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sledzik1984 Napisano 8 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2021 21 godzin temu, Hulk napisał: A ja z góry przepraszam, że zadam pytanie w nieco innej sprawie ale nie wiem czy jest sens zakładać nowy temat. Otóż z tego co patrzyłem na plany zagospodarowania i rozmawiałem z mieszkańcami to od lat planowana jest budowa kościoła, właśnie między "powstającą" szkołą podstawową a ostatnim z planowanych bloków Murapolu. Czy wiadomo coś w tej sprawie, czy w ogóle planowana jest tam ta inwestycja? Polemizowałbym ze stwierdzeniem, że jest to "inwestycja" w sensie ogółu społeczeństwa. Do kościoła chodzi coraz mniej ludzi i z każdym rokiem chodzić będzie mniej - kler dba o to aby co chwilę ktoś stwierdzał, że "za taki Kościół to ja dziękuję"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi