Kamil17 5 Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 (edytowane) Witam wiec jak w tytule . Ja mam mieszkanie na parterze numer 16/18 jestem Kamil i miło poznać sąsiadów Edytowane 21 Luty 2018 przez Kamil17 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Maciej 0 Napisano 25 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2018 Witam. Mamy mieszkanie na parterze nr 20 więc w sumie drzwi w drzwi. 😎Widzę że sąsiad się już oferuje że pożyczy wiertarkę, a jak będzie trzeba to szklankę cukru też ? 😎 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Kamil17 5 Napisano 29 Czerwiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2018 Witam wiec wspólna klatka :) pewnie ze pożyczę jak i będzie trzeba to krzesła na parapetówkę tez ! Jak już będę je mieć Heheh Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Neo 2 Napisano 30 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2018 Witam Piotr z tej strony. Wraz z żoną Ewelina mamy mieszkanie nr 25 na 2 piętrze. Pozdrawiamy 😆 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
monikk 3 Napisano 30 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2018 (edytowane) Cześć, dołączamy się do pomysłu poznania nowych sąsiadów. Nasze mieszkanie to docelowo nr 70 na parterze Jesteśmy jak najbardziej za sąsiedzką integracją i otwieramy się na nowe znajomości. Pozdrawiamy, Monika i Bartek Edytowane 30 Czerwiec 2018 przez monikk Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Maciej 0 Napisano 1 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2018 No to widzę że całkiem fajne sąsiedztwo się szykuje ;-) A może ktoś z was ma już informacje kiedy chcą zakończyć pracę budowlane ? Czy będzie coś szybciej niż koniec sierpnia ? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Kamil17 5 Napisano 4 Lipiec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2018 Hejo wyczytałem w umówię deweloperskiej ze zakończenie prac budowlanych jest do 18.08.2018 wiec to jest termin zakończenia . Powiem szczeze ze liczę na szybki odbiór mieszkania a nie dopiero z końcem roku . Sytuacja wyglada tak ze dzwoniąc i pytając każdy podaje inny czas oddania mieszkań do użytku . Widziałem ze ktoś pisa w innym poście ile od przeglądu lokatorskiego minęło do odbioru mieszkania ale nie ma żadnego odezwu... Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Maciej 0 Napisano 5 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2018 No to pozostaje tylko cierpliwie czekać na jakieś informację od dewelopera Czas szybko leci nawet nie zauważycie, a będziemy się już mijać na klatce Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gave95 18 Napisano 6 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2018 Ale zazdro dla Was, my z B17 sobie jeszcze dłuuugo poczekamy 😋 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Max 0 Napisano 18 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2018 Jeśli wszystko dobrze pójdzie zameldujemy się pod 101 na III.😉 Pozdrawiamy serdecznie przyszłych sąsiadów.😊 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
agnesd 1 Napisano 18 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2018 Witamy przyszłych sąsiadów:-) My zamieszkamy pod numerem 88 w b16. Max wychodzi na to, że będziemy sąsiadami zza ściany, ale w osobnych klatkach :-) Pozdrawiamy serdecznie, Aga, Bartek i Jasiu. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Abermon 15 Napisano 18 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2018 Hej, my 89 w b16. Choć to jest chyba numer roboczy mieszkania, a z tego co kojarzę to numery docelowe bedą inne. W każdym razie pozdrawiamy:) Kuba i KarolinaWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
angelika.nowak@op.pl 0 Napisano 18 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2018 2 godziny temu, Abermon napisał: Hej, my 89 w b16. Choć to jest chyba numer roboczy mieszkania, a z tego co kojarzę to numery docelowe bedą inne. W każdym razie pozdrawiamy:) Kuba i Karolina Trochę się martwię bo dziś podpisaliśmy umowę na mieszkanie 89 w B16 - parter. Jesteś pewny że podałeś dobry numer? :p Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Abermon 15 Napisano 19 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2018 Hahahaha nie martw się. Moj błąd, miało być 86 3p. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
monikk 3 Napisano 3 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2018 Jak myślicie, kiedy spodziewać się odbiorów w B16? Może ktoś posiada bieżące informacje Monika Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
BestFriend 1 Napisano 7 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2018 Cześć :) my z mężem też się witamy, spodziewamy się zamieszkać na parterze nr 4 (chociaż docelowo będzie chyba inny). Co do odbiorów to na razie jedyne co od dewelopera udało się uzyskać informację, że do końca sierpnia maja zakończyć budowę, potem procedury, które trwają 1,5 miesiąca i może w październiku zaczną wydawać klucze. Mam pytanie do Was odnośnie przeglądów lokatorskich i zgłoszonych wtedy usterek - czy ktoś z was dostał jakąś informację zwrotną już? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Aga 19 Napisano 10 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 W dniu 2018-08-07 o 23:19, BestFriend napisał: Cześć my z mężem też się witamy, spodziewamy się zamieszkać na parterze nr 4 (chociaż docelowo będzie chyba inny). Co do odbiorów to na razie jedyne co od dewelopera udało się uzyskać informację, że do końca sierpnia maja zakończyć budowę, potem procedury, które trwają 1,5 miesiąca i może w październiku zaczną wydawać klucze. Mam pytanie do Was odnośnie przeglądów lokatorskich i zgłoszonych wtedy usterek - czy ktoś z was dostał jakąś informację zwrotną już? Czyli wszystkim mówią tą samą mniej więcej wersję, że budowa do końca sierpnia - zakończenie. Zaczynają z blokiem B18 więc to będzie chyba szybko zakończona budowa, żeby też przerzucić siły tam Co do odbiorów to żadnej konkretnej daty nie podają - niestety. O usterkach zgłoszonych cisza, ale ja rozumiem, że przy odbiorze mieszkań będą poprawione/ omówione itd. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Maciej 0 Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Witam przyszłych sąsiadów. W dniu dzisiejszym uzyskałem od dewelopera informacje że zakończenie budowy niestety się opóźni na około 15 wrzesień. Z uzyskanych informacji wynika iż cały budynek jest już wykończony lecz nie są jeszcze zrobione ciągi komunikacyjne w obrębie inwestycji, niestety deweloper musi czekać na Mpec który przeciągając przyłączenie budynku do sieci. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
BestFriend 1 Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Niezbyt fajna taka informacja. Ciekawe czy opóźnienie zakończenia budowy mocno wpłynie na terminy odbiorów. Deweloper daje sobie 1,5 miesiąca na uzyskanie pozwolenia na użytkowanie, ktoś wie czy nie byliby w stanie tego zrobić szybciej? Ile to zazwyczaj trwa? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Abermon 15 Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Deklarowany termin odbioru w b16, to grudzień 2018r, wiec nie wiem o jakich opoznieniach piszesz.... Pomyślcie co muszą myśleć nabywcy mieszkań w Murapolu, którzy mają taki sam termin odbioru, a bloki w stanie surowym zamkniętym[emoji33] Na Lc, co by nie mówić, mamy pieknie wysezonowane tynki, blok jest juz skończony od przynajmniej czterech miesięcy. Akurat w tej branży pośpiech nie jest wskazany.Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
BestFriend 1 Napisano 28 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2018 Zdaję sobie sprawę do kiedy są terminy odbiorów mieszkań ale budowa miała być zakończona do 31.08. Niecierpliwię się trochę zwłaszcza widząc wykończony blok że skrzynkami pocztowymi i koszami na śmieci przed blokiem, chciałoby się już wykańczać i zamieszkać. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Kamil17 5 Napisano 3 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2018 Hej a gdy ja dzwoniłem powiedziano mi tez właśnie o opóźnieniach i problem z mpec, mysle ze tak czy siak budowę zakończyć mogą i przynajmniej wysłali by listy do inspekcji żeby ten odbiór był No najpóźniej za miesiąc a nie w grudniu . Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Madzia 5 Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 Chyba coś się zaczęło dziać. Może jednak wyrobią się z drogą dojazdową do końca tygodnia. Wczoraj deweloper mówił, że do połowy września chcą zakończyć budowę + dwa miesiące na sprawy urzędowe.Wysłane z mojego BV6000 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
BestFriend 1 Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 Dwa miesiące... Czyżby ktoś w tych urzędach ich aż tak bardzo nie lubił? Sąsiedzi, mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś z Was próbował już po przeglądzie lokatorskim załatwić ponowne wejście do mieszkania? Zapomnieliśmy o sprawdzeniu jednego wymiaru (w zasadzie dopiero w sklepie nas uświadomili, że taki wymiar powinniśmy znać), natomiast po zapytaniu dewelopera o możliwość wejścia do mieszkania, spotkaliśmy się z kategoryczną odmową, zastanawiam się czy tylko nam odmawiają czy mają taką odgórną procedurę. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Maciej 0 Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 Z tego co wiem to niestety przegląd lokatorski był jedyną możliwością wejścia do mieszkania przed odbiorem lokatorskie. Z tego co deweloper mi mówił jest to teren budowy dlatego też tak ograniczone jest wejście na teren inwestycji. Niestety mnie tez w sklepie poinformowano iż nie mam wszystkich wymiarów i niestety pozostało czekać aż będzie odbiór lokatorski ... :-( wytrwałości ! ;-) Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi