dariusz92 0 Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 O której dzwoniłeś w piątek??? Ja dzwoniłem parę minut po 9 i nie mieli pozwolenia. A i do kogo dzwoniłeś??? Do biura czy do Tomka??? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kmb1209 0 Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Do biura gdzieś około 17, powiedzieli dokładnie, że nadzór budowlany już był zgodę dostali, a w tym tygodniu mają otrzymać pisemne potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
dariusz92 0 Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Dzięki za info A które mieszkanie kupiłeś ??? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kmb1209 0 Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Nie ma sprawy, wszystkim nam zależy na informacjach Mieszkanie 140 wg numeracji dewelopera, a Ty? ☺ Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
dariusz92 0 Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 172 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
neon 1 Napisano 22 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2017 W poniedziałek dostałam maila, że harmonogram odbiorów będzie rozesłany w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
dariusz92 0 Napisano 29 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2017 witam, nie wiem jak u was ale u mnie już machina ruszyła ja odbieram w środę, pozdrawiam do usłyszenia hałasu w waszych mieszkaniach :D Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kmb1209 0 Napisano 29 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2017 Odbiory rozpoczynają się z nowym tygodniem, chciałem się pochwalić tą dobrą nowiną pierwszy ale nie zdążyłem ;P Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
neon 1 Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Ja nie dostałam jeszcze informacji kiedy mam odbiór Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Justyna25 0 Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 My odbieramy za tydzień 12.04 wie ktoś może jak wygląda sprawa z prądem ? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
sebcio 0 Napisano 6 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2017 Drodzy nowi sąsiedzi, mam nadzieję że wykupiliscie sobie miejsce w garażu podziemnym, Do tej pory nikt do nowego bloku się nie wprowadził, a juz wszystkie zewnętrzne miejsca zajęte. Do tego samochody parkujace wzdłuż bloku b10 stoją nie zgodnie z ustawieniem miejsc na parkingu, zostawiając przód/tył samochodu, już na drodze. Z tego co wiem to ludzie z Nawigatora próbują rozmawiać z kierowcami tak parkujacymi, ake jak widac nie przynosi to efeku. Obawiam sie, że dopiero ostrzeżenia bądź mandaty od SM dopiero poskutkuja. Chciałbym zauważyć że jest to droga dwukierunkowa, po której poruszają się piesi, dzieci w wózkach. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kmb1209 0 Napisano 6 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2017 My już po odbiorze ;D Podczas odbioru otrzymacie kartę informacyjną dla TAURONU i z tą kartą oraz protokołem zdawczo-odbiorczym trzeba podejść podpisać umowę na dostawę energii, następnie po jakimś czasie przyjeżdża technik i podłącza licznik. Neon a próbowałeś dzwonić do dewelopera? Może nie zaksięgowali jeszcze wpłaty albo mają Cię wpisanego na późniejszy termin, do mnie też się nie odzywali a magicznym sposobem godzinę po telefonie otrzymałem harmonogram z odbiorami Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
dariusz92 0 Napisano 6 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2017 Ja też już po odbiorze mieszkania jest spoko od jutra mam swój prąd w mieszkaniu pojechałem do Tauron (ul. Łagiewnicka 80) jeśli się nie myle pojechałem w Środę a w piątek już elektryk jest Ogólnie wszystko sprawnie poszło zobaczymy co będzie właśnie z tymi autami które tam parkują oraz pani od skody która cały czas zastawia wjazd do garażu. Jeśli jutro będzie auto nadal stało dzwonię do Navigatora i straż miejską Pozdrawiam i życzę szybkiego remontu i spotkania na pierwszym zebraniu wspólnoty Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Mabaja 0 Napisano 6 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2017 Witam,i jak przeszły odbiory? Bez większych poroblemow/wad? Mieliście kogoś ,,fachowca,, do pomocy? Czy sami ? Ile taki odbiór trwa? To jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
neon 1 Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 Tak faktycznie było tak że trochę ostatnia wpłata się opóźniła. Podzwoniłam gdzie trzeba i zaraz dostałam termin odbioru na wtorek Przyłączenie do prądu jest bezpłatne? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Ooliwkaaa 2 Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 Jeśli chodzi o miejcie garazowe... my już mieszkamy rok tutaj nie ukrywam,ze od samego poczatu jest problem z miejscem postojowym na dworze ale jeśli ktoś ma na tyle kasy i chce wykupić sobie miejsce w garażu to korzystacie. Jak jeszcze wszyscy się nie wprowadzili to nie wiecie co was czeka.. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Annemarie87 1 Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 My też już odebraliśmy, Tauron też załatwiony, zakładanie liczników bez opłat, protokołu odbioru wcale nie trzeba mieć tylko kartę od dewelopera (tą z danymi do Tauronu), terminy na Podgórzu do założenia liczników mają szybkie, a umowę można zawrzeć w każdym punkcie obsługi - są na pewno na Osiedlu Zgody chyba 14, na Śląskiej i na Łagiewnickiej, a nie wiem czy jest tego więcej. Mieliśmy zaprzyjaźnionego specjalistę (budowlańca z uprawnieniami nie Pana złotą rączkę od "wszystkiego") i stwierdził że ogólnie jest to dobrze zrobione, ściany, wylewki równe trzymają poziom/pion, kąty w porządku. Także na razie wygląda, że powinno być ok. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Justyna25 0 Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 Czyli załatwienie prądu to ok. 2 dni ? Super, bo martwiliśmy się. Oliwka co to znaczy, że nie wiemy co nas czeka ? a co do miejsc, to jeśli ktoś ma miejsce, ma kasę to fajnie, ale obstawiam, że większość będzie się ratować każdym wolnym skrawkiem do zaparkowania Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość MisiekW Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 Oliwka co to znaczy, że nie wiemy co nas czeka ? Domyślam się, że duże problemy z parkowaniem. Co tu dużo gadać miejsc postojowych jest tyle co kot napłakał - sami piszecie że jeszcze nikt nie mieszka a już jest problem. Wynika on zapewne z faktu, że mieszkańcu którzy już mieszkają, również w innych blokach, szukają miejsc gdzie się da. Niestety obecna rzeczywistość jest taka (i mówię tutaj generalnie) że miejsce garażowe należy kalkulować w cenę mieszkania... Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Ooliwkaaa 2 Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Spokojnie sąsiedzi nic nie zrobią ;p chodzi o to,ze masakra jest z miejscami tym bardziej,ze właśnie nie można postawić auta na nie wem trawie bo nie miałam gdzie.. właśnie przyjechała straż i wlepia mandaty... niestety te parkingi u nas to jakaś masakra Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
dariusz92 0 Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Witam, sąsiedzi czy robicie gładzie czy malujecie od razu ściany gruntem np. ze śnieżki i potem kolor??? Następne pytanie czy robicie jakieś przeróbki z wodą typu przeniesienie wody wyżej pod kabinę czy robicie tak jak oni założyli czyli wanna narożna??? Podzielcie się informacjami Pozdrawiam Dariusz Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Jagnieś 12 Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Następne pytanie czy robicie jakieś przeróbki z wodą typu przeniesienie wody wyżej pod kabinę czy robicie tak jak oni założyli czyli wanna narożna??? Podzielcie się informacjami Pozdrawiam Dariusz Przenosimy tak jak nam pasuje ;] bo wannę chcemy prostą z deszczownicą na krótszym boku, toalet tez przestawiany będzie. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Adamkrakow 0 Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Witaj, ja sprawdziłem ściany i sufit ubytki uzupełniłem gipsem całość wyszlifowałem i pomalowałem farbą gruntującą Śnieżką wygląda całkiem nieźle , co do łazienki też mam dylemat wanna szybko i bez przeróbek czy prysznic (trzeba przerabiać wodę). Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
dariusz92 0 Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 Przy przenoszeniu we własnym zakresie tracimy gwarancje A mamy jej 5 lat. Jeśli coś się stanie i zalejecie kogoś to płacicie z własnej kieszeni za wszystko. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Annemarie87 1 Napisano 10 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2017 Czyli załatwienie prądu to ok. 2 dni ? Super, bo martwiliśmy się. Oliwka co to znaczy, że nie wiemy co nas czeka ? a co do miejsc, to jeśli ktoś ma miejsce, ma kasę to fajnie, ale obstawiam, że większość będzie się ratować każdym wolnym skrawkiem do zaparkowania aż tak dobrze to nie było przez załatwione rozumiem, że mam podpisaną umowę i Pana w dogodnym dla mnie terminie na montaż licznika umówionego. Byłam w piątek dostałam termin na środę, ponoć mamy szczęście, że to nie centrum bo tam zakładanie licznika do 14 dni to tak normalnie trwa. Oni mają jakieś dni kiedy nie chodzą (chyba we wtorki i nie wiem czy jakiś jeszcze). Ale widzę, że prace ruszyły po ilości niedopałków w ogródku ... niestety ... Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi