Binka 0 Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 na razie nie ma pozwolenia na użytkowanie więc terminy odbioru nie są ustalone. Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Smoczyca25 0 Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Witam Dzis moja cierpliwosc osiagnela zenit i pozwolilam sobie podzwonic do ludzi z lcc Jesli chodzi o pomiar mieszkania to wykonany przez glownego geodete ( bla bla bla ) mozna to zweryfikowac podczas wlasnego pomiaru i sa 2 opcje : 1 umowic sie w biorze na osobny pomiar ich geodeta i "nasz" geodeta lub 2 zrobic obmiarowanie przy odbiorze mieszkania Jesli chodzi o ew usterki i poprawki zgloszone podczas przegladu lokatorskiego ( co mnie intrygowalo ze protokul poszedl i zero odzewu) dowiedzialam sie ze skoro zostaly zglosone usterki to firma ma je obowiazek poprawic i ze one sa poprawione Odbiory mieszkan : Pan od obslugi posprzedazowej poinformowal mnie ze planuja odbiory pon14 grudnia i ze w tym lub przyszlym tygodniu beda wysylane maile odnosnie harmonogramu odbiorow ..... Zadzwonilam tez do Pana Jacka Sokól i on rowniez potwierdzil te informacje , jutro ma miec konkretne terminy daty i jestem z nim umowiona na telefon po 13/14 .... Pozdrawiam Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MarekMaq 0 Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 (edytowane) Witam , czy jest ktoś nabył mieszkanie na 3 piętrze ? Cześć Ja nabyłem na 3 piętrze mieszkanie Edytowane 30 Listopad 2015 przez Gość Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
szuwarek21 0 Napisano 30 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 A kiedy był ten przegląd lokatarski ze zgłaszalo sie ew.poprawki? My byliśmy nie dawno na mieszkaniu i są tez usterki które pasowało by poprawic i nie wiemy co z nimi? Jak będzie mieć Pani jutro jakąś odp od pana Jacka Sokół to bardzo prosimy o jakieś wieści na forum Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Smoczyca25 0 Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Ja na przegladzie bylam z miesiac temu moze poltora .... Wiem ze maja do oddania pierwsze 40 mieszkan chyba .... Jak jutro bd miec wiesci to dam znac Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
szuwarek21 0 Napisano 1 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 A na te przeglądy ktoś zapraszał? Były jakieś wezwania,zaproszenia informacje? U nas w mieszkaniu jest kilka rzeczy do poprawki ale nikt nam wcześniej nie mówił by przyjść i obejrzeć mieszkanie. Zwłaszcza że mieszkanie jest w 1klatce Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Binka 0 Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 też nam nikt nie mówił o takich przeglądach ... Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
machlo1 0 Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 powinniście mieć przegląd lokatorski, na nim zgłaszacie usterki które odbieracie przy odbiorze finalnym po którym dostaniecie klucze. Jako że wykonawcy potrzebują czasu na poprawki, to trochę trwa Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
drozda 0 Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Ja też miałem przegląd lokatorski ok. 1.5 miesiąca temu. Dostałem email z dokładną data I godziną przeglądu. Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Smoczyca25 0 Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 DOKŁADNIE TAK INFORMACJE O PRZEGLĄDACH BYŁY WYSYŁANE MAILEM Z CAŁYM HARMONOGRAMEM DNI, GODZIN I "OPIEKUNÓW" ODBIORU ZGODNIE Z UMOWA DZWONIŁAM DO PANA JACKA I POWIEDZIAŁ ZE CZEKAJA JESZCZE NA OSTATNIE POTWIERDZENIA I POZWOLENIA , PLANUJĄ ODBIORY +,- NA OD 14 GRUDNIA DO 19 GRUDNIA BĘDĄ INFORMOWAĆ MAILOWO JAK STWORZĄ HARMONOGRAM PS PRZEPRASZAM ZA WIELKIE LITERY ( PROBLEM Z KOMPEM ) Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
szuwarek21 0 Napisano 2 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 Nam powiedziano ze na odbiór lokatorskie mamy jeszcze czas i załatwimy to przy odbiorze końcowym. .....zobaczymy. Czy możecie Państwo napisać na co zwrócić uwagę przy takim przeglądzie i jakie najczęściej występują usterki lub jak to bylo w waszych przypadkach? Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Smoczyca25 0 Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 Przy moim przegladzie bylam z kumplem ktory jest fachowcem sprawdzalismy : Poziomy scian podlog sufitow czy sa rowne co wazne przy pozniejszym wykonczeniu plytkami czy panelami Wylewka czy nie jest popekana przy balkonie naprzyklad gdzie obciazenie bd duze wchodzac na balkon schodzac itp Czy sa porobione opowiednio dytalacje w wylewce, czy nie ma tzw bulw Katy czy sa rowne na kazdej wysokosci ( przy podlodze , w polowie, pod sufitem ) Okna czy nie sa porysowane szyby i ramy , czy sie otwieraja zamykaja bez problemu Parapety czy nie ma "przeciagu" czy stabilne nie popekane, poobijane Montaz bialy : gniazdka kontakty Rozmieszczenie przylaczek kanalizacyjnych, odplywow wodnych itp czy zgodnie z projektem Jakosc scian czy nie ma plam wilgoci lub czego kolwiek co odbiega od normy na calosci sciany Balkon plytki czy spad jest odpowiedni czy fuga nie pokruszona czy jest dobry poziom na calej powierzchni zeby woda potem nie stala w 1 miejscu , czy plytki nie uszkodzone Uszczelki w oknach czy nie "wyrobione" sparciale To chyba tyle Generalnie kazdy poziom pion trzeba sprawdzic dokladnie najlepiej duza poziomica tzw łata , bo nawet mikro odstepstwo moze potem spowodowac problem z polozeniem np paneli czy zawieszeniem szafek itp Dobrze miec mniej wiecej przygotowane w glowie co gdzie w danym pomieszczeniu plus minus bedzie stalo , wisialo i pod tym katem sprawdzac czy aby napewno nic nie bd ostawac i czy "fachowiec" kladac plytki nie bd musoal nawalic czegos zeby wyrownac z caloscia ....... U mnie nie bylo wielkich usterek , kilka szlifow podlogi bo byly wzniesienia , szlify katow bo nie rowne na calej wysokosci, szlify sufitow przy okablowaniu ( przykaczki do lamp ) odstepstwa nie byly jakies dramatyczne ale jednak jak sie placi to tez sie wymaga tym bardziej ze usterki do poprawienia Acha warto wymierzyc tez otwory na drzwi zeby wiedziec jakie oscieznice i skrzydla drzwiowe zakupic .... To chyba tyle .... Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
szuwarek21 0 Napisano 2 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 O kurcze to dość sporo tych rzeczy do przeglądnięcia. Ale faktycznie skoro się za to płaci to dlaczego nie wymagać by było w jak najlepszym stanie. A czy osoby biorące udział w odbiorach pomagają coś? Np w mierzenia tych kątów, sprawdzanim czy podpowiadają na co jeszcze zwrócić uwagę? Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Smoczyca25 0 Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 Czy pomagaja hmmmm jak by to powoedziec nie przeszkadzaja , ich obowiazkiem jest stworzenie protokolu Jesli nie ma Pan nikogo kto mogl by pojsc z Panem i ogarnac odbior to polecam poczytac cos na internecie na co zwracac uwage i jak powinno byc prawidlowo ( chyba ze ma Pan firme wykonczeniowa i ktos z tej firmy ale te uslugi sa chyba dodatkowo platne ) Sprzet we wlasnym zakresie niestety , piony poziomy mierzymy łata natomiast konty takim czyms co przypomina duza ekierke bez 1 boku ( nie wiem ja sie to nazywa ) acha i drabinka tez wlasna zeby ogarnac sufity Aaaaa i szpalety wokol okien tez warto sprawdzic pod katem rownosci , poziomow itp.... Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
madn 16 Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 No i jeszcze taka drobna uwaga, z uwagi na fakt, że jest zima - umawiać się na przeglądy wcześnie, maks do 14 - potem jest ciemno i nie widać plam, potencjalnego grzyba, pęknięć itp. Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
sledzik1984 194 Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 No jak dytalacje są odpowiednio zrobione to nie bałbym się już o nic. mode> Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Smoczyca25 0 Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Wyczuwam nutke ironi ?!? .... Moze zle napisalam itp nie znam sie na tym , ale to zeczy na ktore my zeracalismy uwage ..... Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
szuwarek21 0 Napisano 3 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Dylatacja. Wszyscy wiedzą o co chodzi po co się czepiać literowki Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Smoczyca25 0 Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Losz teraz widze literowke ...... Tak czy siak wiemy o co chodzi .... Chcialam pomoc i powiedziec na co ja zwracalam uwage i co jest wazne .... LOVE LITEROWKI Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
szuwarek21 0 Napisano 3 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Czy orientuje się ktoś czy mieszkania mają założone liczniki? Jak się zająć sprawa energii elektrycznej? Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
sledzik1984 194 Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Na pewno nie ma liczników. Po odbiorze mieszkania jedziesz do Taurona na Łagiewnicką z papierami które dostaniesz od dewelopera podpisać umowę. Wtedy dopiero przyjedzie elektryk i zamontuje ci licznik Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Smoczyca25 0 Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Zadzwonilam do Taurona Jak dostaniemy komplet dokumentow od dewelopera po odbiorze mieszkania, na stronie internetowej lub w punkcie taurona wyoelniamy formularz zgloszeniowy przylaczenia , i to leci do centrali .... Potem umawiamy sie z monterem licznika czas oczekiwania na przylaczke do 14 dni .... Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kamilm 0 Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Witam Sąsiadów, Z tego co rozmawiałem dzisiaj z Tauronem - mają 7 dni na montaż liczników. Podobno początkiem przyszłego tygodnia mamy otrzymać harmonogram odbiorów. Pozdrawiam Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
szuwarek21 0 Napisano 6 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Witam. Myślał już ktoś na temat internetu i telewizji. Ma ktoś jakieś propozycje? Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kamilm 0 Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Witam, wiem, że są 3 firmy działające na Złocieniu (nie wiem jak w naszym bloku): - UPC, - PRNET, - Interserv. Osobiście mnie najbardziej pasuje PRNET. Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi