AgaBem Napisano 20 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2021 Witam, Drodzy Mieszkańcy - czy ktoś wie jaki jest plan na "wąwóz" mieszczący się po lewej stroni osiedla? Chodzi mi o teren po lewej stronie ciągnący się wzdłuż bloków. Jest tam pas drzew. Planuję zakup mieszkania z widokiem na tę właśnie stronę, ale obawiam się, by coś niespodziewanego zaraz tam "nie wyrosło" Jeśli ktoś ma wiedzę w tym temacie proszę o info. Serdecznie pozdrawiam, Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hulk Napisano 21 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2021 Nie wiem nic na ten temat na pewno, niemniej jednak nie trudno się domyślić co tam będzie, a mianowicie ulica między osiedlem a Zodiakiem. Wnioskuje to na podstawie faktu, ze aktualnie zostawiony jest tam zjazd z Domagały, który jest przygotowany właśnie z tamta stronę. Kiedyś gdzieś patrzyłem na plany i chyba właśnie tam miała iść droga która będzie biegła przez całe osiedle i łączyła drugą stronę czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sledzik1984 Napisano 28 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2021 W dniu 20.06.2021 o 14:59, AgaBem napisał: Witam, Drodzy Mieszkańcy - czy ktoś wie jaki jest plan na "wąwóz" mieszczący się po lewej stroni osiedla? Chodzi mi o teren po lewej stronie ciągnący się wzdłuż bloków. Jest tam pas drzew. Planuję zakup mieszkania z widokiem na tę właśnie stronę, ale obawiam się, by coś niespodziewanego zaraz tam "nie wyrosło" Jeśli ktoś ma wiedzę w tym temacie proszę o info. Serdecznie pozdrawiam, Agata Ja radziłbym nie przywiązywać się do widoku. To jest miasto w którym trwa festiwal budowy bloków. Mam kumpla któremu dewerloper obiecywał, że mu przed oknami nic nie wybudują... Niby prawda bo ten deweloper od którego kumpel mieszkanie kupił nie wybudował.... ale 2 lata później inny już tak. I z widoczku na park powstał widoczek na blok. Co do planów na przyszłość - zawsze warto spojrzeć w plany zagospodarowania przestrzeni (obowiązujące i te które dopiero powstają) oraz listę pozwoleń na budowę w MSIP. Naniosłem fragment MPZP Płaszów Rybitwy na Openstreetmap. Zobaczysz tam planowane przebiegi większych dróg oraz planowane zagospodarowanie terenu. https://mapwarper.net/maps/58217#Preview_Rectified_Map_tab Teren oznaczony jako MU - to teren mieszkaniowo usługowy: bloki, sklepy, itp. Teren oznaczony jako PU - to teren przemysłowo usługowy więc zamiast bloków - hale magazynowe czy produkcyjne Teren U - to usługi Teren ZP - to zieleń parkowa Jak widzisz - wokół inwestycji o której piszesz nie ma ani kawałka zieleni więc kiedyś ktoś coś tam wybuduje na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi