mocnyszwed 46 Napisano 3 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2020 14 godzin temu, pietka napisał: Cześć. Czy dostaliście też sms o przeglądach lokatorskich? Czy to są te przeglądy na których poznamy dokładny wymiar mieszkania oraz można przyjść z fachowcem i zgłosić wszystkie znalezione usterki? Tak to to, macie pewnie te "przed" przeglady. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
qn91 0 Napisano 2 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2020 (edytowane) Na jakiej wysokości macie stropy, mierzył ktoś? Z planu wynika, że okna kończą się na wys. 240cm, natomiast podczas pomiarów zapisałem strop h=235, więc chyba coś musiało mi się pomylić, może 245cm? e. nie zapisałem sobie też, na jakiej wysokości są te belki w stropie (podciągi...?), może też ktoś to mierzył? Edytowane 2 Listopad 2020 przez qn91 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Elektrykelektronik 2 Napisano 12 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2020 Jak tam ? Był ktoś na tych przed przeglądach ? Dużo usterek ? Mieszkania są wykończone do stanu developerskiego ? Podrzuci ktoś zdjęcia ze środka ? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
pietka 0 Napisano 12 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2020 (edytowane) 10 godzin temu, Elektrykelektronik napisał: Jak tam ? Był ktoś na tych przed przeglądach ? Dużo usterek ? Mieszkania są wykończone do stanu developerskiego ? Podrzuci ktoś zdjęcia ze środka ? U nas brakowalo dwóch gniazdek, zarysowania na oknach oraz brak tych wywietrzników i najgorsze, że przesuną się komin w łazience i jak miejsce na wanne było 164 to mamy 158 Dodatkowo to takie mniejsze usterki Edytowane 12 Listopad 2020 przez pietka Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Elektrykelektronik 2 Napisano 12 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2020 Pięknie. Metraż się zgadza ? Mierzyliście ? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
shellerini88 2 Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 11 godzin temu, pietka napisał: U nas brakowalo dwóch gniazdek, zarysowania na oknach oraz brak tych wywietrzników i najgorsze, że przesuną się komin w łazience i jak miejsce na wanne było 164 to mamy 158 Dodatkowo to takie mniejsze usterki nic się nie przesuneło, wymiary na rzutach są podane bez tynków... tynku powinno być od 1,5-2cm na ściane. Tutaj się im narzuciło po 3 cm Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
pietka 0 Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 16 godzin temu, shellerini88 napisał: nic się nie przesuneło, wymiary na rzutach są podane bez tynków... tynku powinno być od 1,5-2cm na ściane. Tutaj się im narzuciło po 3 cm No tego najbardziej szkoda, ale będziemy kombinować z wanną Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
ja_mate 1 Napisano 14 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2020 Chciałbym zapytać jaką datę wykonania i przekazania nieruchomości macie ustaloną w umowie deweloperskiej? I czy kończą budowę szybciej niż zakładają? Z góry dziękuję 😉 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Elektrykelektronik 2 Napisano 14 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2020 Skończą pewnie w tym roku. 3miesiące papierologii i myślę że końcem marca będzie można wejść. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
qn91 0 Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 (edytowane) Dostaliście na maila powiadomienie o ukończeniu etapu? Developer podobno oficjalnie ogłosił zakończenie 9 etapu inwestycji w mediach Edytowane 25 Listopad 2020 przez qn91 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Elektrykelektronik 2 Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 W jakich mediach ? Maila brak Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
qn91 0 Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Jest już oficjalne info na stronie Develii https://www.develia.pl/pl/sloneczne-miasteczko-zakonczenie-budowy-ix-etapu-nowy-etap-juz-w-sprzedazy Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
ja_mate 1 Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 W dniu 14.11.2020 o 14:00, ja_mate napisał: Chciałbym zapytać jaką datę wykonania i przekazania nieruchomości macie ustaloną w umowie deweloperskiej? I czy kończą budowę szybciej niż zakładają? Z góry dziękuję 😉 Jeżeli ktoś może udzielić odpowiedzi to moje pytanie nadal aktualne Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
pietka 0 Napisano 18 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2020 Hej. Dostaliście może info od Develi na temat ostatniej transzy bądź macie jakieś informacje kiedy trzeba będzie ją mniej więcej wpłacić? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Elektrykelektronik 2 Napisano 18 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2020 Póki co cisza. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MEK 0 Napisano 2 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń Witam. Czy ktoś orientuję się czy chęć zmiany grzejnika na inny model należy zgłaszać zarządcy budynku ? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Elektrykelektronik 2 Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń W dniu 18.12.2020 o 19:13, pietka napisał: Hej. Dostaliście może info od Develi na temat ostatniej transzy bądź macie jakieś informacje kiedy trzeba będzie ją mniej więcej wpłacić? 30.12 był mail że budowa zakończona i w ciągu 14 dni należy zapłacić ostatnią część. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
pietka 0 Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 14 godzin temu, Elektrykelektronik napisał: 30.12 był mail że budowa zakończona i w ciągu 14 dni należy zapłacić ostatnią część. To teraz czas najwyższy odebrać, zrobić remont i poznać sąsiadów Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Bogdan 0 Napisano 8 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń Witam sąsiadów. Czy ktoś ma wiedzę jaka była przyjęta w projekcie grubość styropianu na elewacji ? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi