carter1234 Napisano 15 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2019 Czy orientuje sie ktoś, w którym miejscu niedaleko osiedla, jacyś domorośli rajdowcy urządzają sobie nocne wyścigi/palenie gumy/drifting? Od jakiegoś czasu w okolicach północny slychac ryk silników i pisk opon. Moj balkon wychodzi na stronę linii kolejowej i mam wrażenie ze to dochodzi wlasnie stamtąd ale moze tylko dźwięk sie tak rozchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pqn Napisano 15 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2019 1 godzinę temu, carter1234 napisał: Czy orientuje sie ktoś, w którym miejscu niedaleko osiedla, jacyś domorośli rajdowcy urządzają sobie nocne wyścigi/palenie gumy/drifting? Od jakiegoś czasu w okolicach północny slychac ryk silników i pisk opon. Moj balkon wychodzi na stronę linii kolejowej i mam wrażenie ze to dochodzi wlasnie stamtąd ale moze tylko dźwięk sie tak rozchodzi? A to nie na S7? Zawsze wydawało mi się ze to tam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 16 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2019 Nie. To Domagały i Nad DrwinąWysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micolette Napisano 16 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2019 11 godzin temu, Abermon napisał: Nie. To Domagały i Nad Drwiną Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Potwierdzam, na Domagały praktycznie co noc się to zdarza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carter1234 Napisano 27 Czerwiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Myślicie, że jest sens dzwonić na SM albo niebieskich? dziś normalnie regularne wyścigi - mega hałas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pat66 Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 Jak chcesz mieć spokój, to chyba innego rozwiązania nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miks Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 zgadzam sie z "Pat66" nie ma innego rozwiązania, żeby mieć spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 Wczoraj to było jakieś apogeum, czekam z utęsknieniem jak któryś debil się tam w końcu rozbije. Chyba trzeba dzwonić na policję bo wczoraj to z dobre 3h piszczeli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micolette Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 Myślałam że to tylko we mnie siedzi ukryty konfident i mi to kręcenie przeszkadza.. 😂 ale tak, nie ma innego rozwiązania. Chyba już nawet wiem dlaczego Domagały będzie tak obładowana progami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gave95 Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 (edytowane) Nie mają gdzie się "ścigać" bo nadajacego się do tego toru w pobliżu nie ma więc gdzieś muszą znaleźć sobie miejsce. Pech w tym że obok nas Edytowane 28 Czerwiec 2019 przez Gave95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 29 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2019 Oni jeżdżą tylko na Domagały / Nad drwiną czy gdzieś jeszcze? Trudno ocenić bo ten odgłos się tak niesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miks Napisano 29 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2019 Wydaje mi sie, ze przede wszystkim na domagały .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxkad Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 nie nocne ale dziś od 8 rano piski i ryk silników do 10 byłem zobaczyłem Policja też się kręciła ale bez żadnej interwencji. Czteroosobowa grupa urządza sobie rajdy na parkingu przed gokartami. Jak to stwierdzili wolno im bo MAJĄ PODPISANĄ UMOWĘ. Policję należałoby douczyć o Art. 60. ust. 2. pkt 2) zabrania się używania pojazdu w sposób powodujący uciążliwości związane z nadmierną emisją spalin do środowiska lub nadmiernym hałasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 Witam to jest przy ul.Domagały 1, ale niestety oni urządzają sobie drifting na terenie firmy http://gokarting.com.pl/ policja już była niestety nie bardzo zainteresowana interwencją, gdyż dziś to był w środku dnia i na terenie firmy (prywatnym) - co innego gdyby to było na drodze publicznej. Chyba pozostaje zgłosić do programu Uwaga - albo innej interwencji Jak będzie to się odbywać w nocy to można zgłosić jako naruszenie ciszy nocnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxkad Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 (edytowane) na to też jest sposób ale trzeba się zorganizować i notorycznie chodzić tam gdzie urządzają sobie rajdy pod pretekstem sprawdzenia godzin otwarcia gokartów a wówczas Art 1 ust 2 pkt 1 "2. Przepisy ustawy stosuje się również do ruchu odbywającego się poza miejscami wymienionymi w ust 1 pkt 1, w zakresie: koniecznym dla uniknięcia zagrożenia bezpieczeństwa osób;" Edytowane 14 Lipiec 2019 przez maxkad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxkad Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 Poza tym jest jeszcze Kodeks wykroczeń Art. 51§ 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny." i nie dotyczy on tylko ciszy nocnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franzz Napisano 14 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2019 Spróbujcie skontaktować się z właścicielem kartingów w celu nakreślenia problemu oraz jego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk82 Napisano 17 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2019 W dniu 28.06.2019 o 17:28, Gave95 napisał: Nie mają gdzie się "ścigać" bo nadajacego się do tego toru w pobliżu nie ma więc gdzieś muszą znaleźć sobie miejsce. Pech w tym że obok nas A jeśli moje hobby to strzelectwo, a nie mam w pobliżu strzelnicy, to też mogę sobie w okolicach osiedla poćwiczyć? 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sledzik1984 Napisano 20 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2019 W dniu 28.06.2019 o 17:28, Gave95 napisał: Nie mają gdzie się "ścigać" bo nadajacego się do tego toru w pobliżu nie ma więc gdzieś muszą znaleźć sobie miejsce. Pech w tym że obok nas Muszą? No chyba sobie robisz jaja. Musi to człowiek jeść, pić a nie ścigać się po publicznej drodze samochodem. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franzz Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Panowie zamietli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi Napisano 24 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2019 Wczoraj wieczorem na Malachitowej też Ktoś się "popisywał" mocnym samochodem, choć może bez driftowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mat218 Napisano 22 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2020 Witam Odświerzam temat, ponieważ temat wraca i to wydaje się że zdwojoną siła. Codziennie to samo, ryk , pisk, mam okna na stronę wschodnią i wydawało by mi się że jest to na drodze technicznej za S7. Czy ktoś potrafi namierzyć tych pseudo rajdowców? W sensie zlokalizować gdzie urządzają sobie zabawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michas85 Napisano 23 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2020 8 godzin temu, Mat218 napisał: Witam Odświerzam temat, ponieważ temat wraca i to wydaje się że zdwojoną siła. Codziennie to samo, ryk , pisk, mam okna na stronę wschodnią i wydawało by mi się że jest to na drodze technicznej za S7. Czy ktoś potrafi namierzyć tych pseudo rajdowców? W sensie zlokalizować gdzie urządzają sobie zabawy. Możliwe, często są tam ślady spalonych opon. Podjechać, klucz do kół w dłoń i wiadomo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommiyacht Napisano 2 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2020 ja zawsze myślałem ze to gokarting tak napieprza. Ale fakt, jest to wkurzające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franzz Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 https://www.youtube.com/watch?v=RFyv9vFn54A ujęcie z 3:59 wydaje mi się być znajome 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi