Moniczzka Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 Witam, Mam pytanie do osób które mają lub za niedługo będą mieli mieszkania te w wymiarze 64,12 m. Dokładnie chodzi mi o korytarz koło łazienki. Jaka macie tam szerokość? Nam wychodzi taka, ze standardowych drzwi do sypialni chyba nie zamontujemy. Zgłosilismy to na przeglądzie, ale nieuzasadnione zgłoszenie :) Jestem bardzo ciekawa czy ktos tak jesczze ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jagnieś Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 Tam chyba powinno być koło 1,10 na drzwi ,nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razu Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 (edytowane) Da się wyliczyć w teorii z planu. Proszę bardzo: 1. Skoro łazienka ma 4,21m2, a jeden bok prostokąta to 258 cm todrugi musi wynosić 163cm 2. Skoro powierzchnia pokoju to 10,60m2 a jedna ściana ma 389cm to drugi wymiar to około 272,5cm 3. Zostaje nam odejmowanie. dorzuciłem 8cm na ściankę działową. Wyszło mi 101,5 cm. Ale mogłem się pomylić Edytowane 15 Luty 2019 przez razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutyna Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 Mam podobne mieszkanie w b16, tylko z antresola, a po wymiarowaniu przez architekta wyniki prezentują się jak na zdjęciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moniczzka Napisano 15 Luty 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 (edytowane) nieźle.... my tam mamy 84 CM!! wytłumaczono nam ze plany i rzuty sa na stan surowy i trzeba dodać po max 2,5 cm tynku.... to nawet po 2,5 x 2 = 5 cm 110 - 5 = 105... a temu daleko do 84.... Nasza prośba o zrobienie z tym czegoś jest wg LCC niezasadna Dlatego chciałam się dowiedzieć czy ktoś tez tam ma, czy wszyscy maja normalnie Edytowane 15 Luty 2019 przez Moniczzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwia Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 My również mamy ten sam układ i właśnie również zauważyliśmy ten problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siryayo Napisano 16 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2019 U nas wnęka drzwi ma 90cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRAKUS Napisano 6 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 Standard drzwi wewnętrznych to tzw "80" czyli np Porta: całkowita szer ościeżnicy wraz z listami maskujaxymi wynosi ok 98 cm. W Waszym przypadku możecie zrezygnować z listew lub zamówić drzwi 70 lub nawet 60. Inna sprawa, że lcc przegina w wielu kwestiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi