Rafal 6 Napisano 2 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2019 Podłoże parteru nie jest zalane całe tylko na połowie . Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Monkoko 5 Napisano 8 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 Czy ktoś już dostał wezwanie do zapłaty na kolejny etap? 30 kwietnia już minął a tu cisza.. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 8 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 Ja jeszcze nie dostałem. Czy to nie jest tak że i tak płaci się do 15 (15 dni od daty na umowie) jeżeli nie ma wcześniejszego wezwania? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
STA 9 Napisano 8 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 Mam maila od Pana Pawła Niedzieli z LC Corp : Najprawdopodobniej prace związane ze stanem zero zostaną zakończone w okolicach 15.05.2019 roku, informacje z budowy powinniśmy dostać około 20.05.2019 r., końcem maja powinno zostać wysłane do Państwa wezwanie do zapłaty, gdzie termin płatności przypadał będzie do 14 dni od otrzymania wezwania. Obecnie w części budynku trwają prace związane z realizacją ścian parteru. 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MałyMiś 7 Napisano 12 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2019 Aktualizacja prac w budynku B19 z lotu ptaka... P.S. Malkontentom i naprawiaczom świata dziękuję za wszelkie poruszające odpowiedzi na ten post. Złocień_początek_maja_2019_Średni.mp4 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rafal 6 Napisano 18 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2019 Witam,czy zalana jest już w całości płyta poziomu 0.Ktoś ma jakieś info. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Monkoko 5 Napisano 19 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 A propos zalewania, ale wodą... Dzisiaj było w Krakowie jakieś oberwanie chmury? Woda za ogrodzeniem naszego bloku jest wysoko, koryto Serafy zarośnięte... A fundamenty 18 stoją częściowo w wodzie.. 😐☹️☹️☹️ na starym biezanowie straż zwijała węże jak przejeżdżałam. Przerażające jest to że nie dba nikt o to żeby koryto rzeki było wykoszone zwłaszcza wiosną 😞 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Abermon 15 Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 Serafa na druga stronę juz wylała.Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość MisiekW Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 Tzn. gdzie konkretnie to było? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Abermon 15 Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 Na wysokosci Czeczów 32. Podwórka domów po drugiej stronie serafy są podtopione Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Monkoko 5 Napisano 22 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 Dzięki za zdjęcia i info Abermon. Czy ktoś kto mieszka w okolicy mógłby w wolnej chwili napisać jak wygląda teraz sytuacja? Trochę się martwię o budowę 18stki przy tych ostatnich ulewach. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 20 godzin temu, Monkoko napisał: Dzięki za zdjęcia i info Abermon. Czy ktoś kto mieszka w okolicy mógłby w wolnej chwili napisać jak wygląda teraz sytuacja? Trochę się martwię o budowę 18stki przy tych ostatnich ulewach. Ale o co sie martwisz? Przedluzenia sie zdarzaja i beda zdarzac, mieli dobra pogode przez dlugi czas, za szybko nie moze byc, wiec terminowo pewnie wyjda tak jak mieli. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Monkoko 5 Napisano 23 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 (edytowane) Podobno poziom Serafy się podniósł.. mam nadzieję że budowa nie będzie stała w wodzie. Nie ma mnie na miejscu i nie wiem co się dzieje, a deszcz zacina. Edytowane 23 Maj 2019 przez Monkoko Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
btr 6 Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 W niedzielę po południu tak wyglądały fundamenty. Ktoś może był/jest tam dzisiaj żeby fotkę zrobić? 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Abermon 15 Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Podobno poziom Serafy się podniósł.. mam nadzieję że budowa nie będzie stała w wodzie. Nie ma mnie na miejscu i nie wiem co się dzieje, a deszcz zacina.Faktycznie, temat budowy jest teraz powodem do najwiekszego zmartwienia. Pomyśl o tych ktorym zalewa domy po drugiej stronie Serafy i o tych którzy juz mieszkają i mają problem a nie o dziurze w ziemi. Nie bój się. Gołemu betonowi woda nie zaszkodzi.Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 2 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
btr 6 Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Bardzo przepraszam, ale jest to dla osób kupujących tam lokum temat też dość ważny... byłem kilkukrotnie zalewany w Bieżanowie, jak tylko ogarnąłem swoją działkę to szliśmy cała ekipą z ulicy pomagać tym niżej, nierzadko trwało to prawie całą noc... Ale tutaj sprawa jest taka że osoby które dopiero wpłaciły pierwsza transzę czy zaliczkę patrząc na to co się dzieje pewnie myślą czy nie olać te 5% kar i nie wycofać się z umowy, skoro sytuacja ma tak wyglądać regularnie... Dwa dni deszczu, i to nie jakiejś mega ulewy, i groźba zalania osiedla... Na marginesie Bieżanów już w wielu miejscach pływa... Słabe to... Cały kredyt siedzieć na necie i sprawdzać ostrzeżenia pogodowe i myśleć czy już autem wyjechać z garażu czy może jeszcze dzisiaj nie zaleje, gdzie tym autem odjechać żeby nie zalało, gdzie auto od zalania ubezpieczyć, może ułożą worki, może "wał/murek" nie puści, może nie przeleje się od strony autostrady, może pompy się nie zepsują, może nawigator zdąży przepompowywać wodę dalej, jak dojechać do pracy jak zaleje oba wiadukty, kupić świeczki i turystyczną butlę gazową... Opcja podnajęcia czy sprzedaży mieszkania w miejscu które od powstania pierwszego osiedla już nie raz było przez całe dni wyspą, może być co najmniej kiepska... Bardzo słabo jak na inwestycję w swoje miejsce na większość życia... Zwłaszcza że problem Serafy to nie jest problem z tego roku tylko od ponad 20lat jedyne co zrobiono to kilka razy skoszono trawę, i zrobiono zbiornik który jak działa to widzimy... Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
slonecna 8 Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Tak poważna sytuacja była ostatnio 5 lat temu, a wcześniej w 2010, czyli średnio co 4,5 roku zalewa. Podobno coś zrobili i teraz widzimy jak (nie)działa to, co zrobili. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
artwer 23 Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Ludzie i tak mieszkania tam kupią, chociażby się paliło i waliło. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rafal 6 Napisano 24 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2019 Witam czy mieszkańcy osiedla uważają tak samo jak ja że ogrodzenie o 1 metr wyższe i betonowe załatwi na przyszłość temat Serafy na naszym osiedlu. 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Monkoko 5 Napisano 24 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2019 (edytowane) Pod warunkiem, że je przedłużą i ogrodzą całe osiedle, a nie tylko wzdłuż rzeki. Jak rzeka wzbiera to wlewa się którędy tylko może. Noi nie wiem jak studzienki na osiedlu, bo podobno jedna wybiła wczoraj. Edytowane 24 Maj 2019 przez Monkoko Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rafal 6 Napisano 24 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2019 Ogrodzenie wzdłuż rzeki i od strony nowych bloków 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Monkoko 5 Napisano 24 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2019 Ja jestem jak najbardziej za. Teraz układali worki z piaskiem na murku, a podniesienie murku oszczędziło by tej pracy. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość MisiekW Napisano 25 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2019 W dniu 23.05.2019 o 17:19, slonecna napisał: Tak poważna sytuacja była ostatnio 5 lat temu, a wcześniej w 2010, czyli średnio co 4,5 roku zalewa. Podobno coś zrobili i teraz widzimy jak (nie)działa to, co zrobili. Kto mieszkał wie, że 2014 miał zupełnie inny charakter - przerwany wał na wys. obecnych bloków 30/32 oraz niesprawna przepompownia. Natomiast teraz to była rzeczywiście powtórka z 2010, dla mnie swego rodzaju wyznacznikiem jest Wisła bo obrazuje makro skalę problemu, a nie mikro. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MałyMiś 7 Napisano 27 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2019 (edytowane) Podniesienie murku od strony osiedla będzie mało wykonalne. Wymaga prac z obu brzegów rzeki - uniknęcie świadomego zalewania drugiego brzegu... Pomysł może i rozsądny, ale przecież mają być 4 zbiorniki na Serfie... tak? P.S. Jak wyglądała sprawa zalanych garaży w tym roku? Ile było wody, może ktoś napisać? (oczywiście tyczy się to pytanie bloków już powstałych i zamieszkałych) Edytowane 27 Maj 2019 przez MałyMiś Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MałyMiś 7 Napisano 27 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2019 Stan prac na dzień 25.05.2019 r. P.S. Malkontentom i naprawiaczom świata dziękuję za wszelkie poruszające odpowiedzi na ten post. Osiedle_Złocień_25_05.2019_Średni.mp4 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi