mocnyszwed 46 Napisano 23 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 5 godzin temu, Hiob napisał: Cześć! Była dziś u nas sąsiadka, która mieszka pod nami. Zapachy z gotowania nie są wciągane w górę, tylko spadają do niej kominem na parter. Czy wynika to z faktu, że na czas remontów/wykańczania mieszkań mechanizmy kominowe są wyłączone, by nie wciągały pyłów, które mogą je zatykać? Pozdrawiam. Najlepiej zadzwonic do nawigatora/Develii zeby odpowiedzieli na te pytania Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Sylwia 0 Napisano 23 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 41 minut temu, mocnyszwed napisał: Najlepiej zadzwonic do nawigatora/Develii zeby odpowiedzieli na te pytania Gdzieś już czytałam że był ten sam problem w innych budynkach. Z tego co pamiętam osoba zgłaszająca zadzwoniła do nawigatora i oni wysłali kogoś do wentylacji:) problem podobno wtedy został rozwiązany Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 23 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 1 minutę temu, Sylwia napisał: Gdzieś już czytałam że był ten sam problem w innych budynkach. Z tego co pamiętam osoba zgłaszająca zadzwoniła do nawigatora i oni wysłali kogoś do wentylacji:) problem podobno wtedy został rozwiązany Moze nie zostala jeszcze wlaczona czy cos. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 1 Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 Siema Działa komuś telewizja naziemna? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Nawril 1 Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 Hej, Kiedy był planowany termin zakończenia budowy budynku B18 a kiedy (po ilu miesiącach) zostały Wam oddane mieszkania do wykończenia? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 11 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2020 Czy u was też jest problem z akustyką ścian, w sypialnia słyszę rechot rozochoconej kobiety i kilku facetów (ściana nie od klatki) Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 1 Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 W dniu 11.12.2020 o 23:42, Olimpkrj napisał: Czy u was też jest problem z akustyką ścian, w sypialnia słyszę rechot rozochoconej kobiety i kilku facetów (ściana nie od klatki) U Nas przez ściany oprócz prac budowlanych póki co nie słuchać, gorzej jest z wentylacją, przez którą słychać i to bardzo. Ogólnie z wentylacją mamy taki problem, że ona zamiast wciągać to wpycha powietrze na mieszkanie. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
RafWro 4 Napisano 13 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2020 Dzień dobry, Myślę że większość z nas już zadomowiła się w bloku. Proponuję dołączyć do założonej grupy na facebook: https://www.facebook.com/groups/308691520446689/?ref=share Powinno usprawnić, przyspieszyć to komunikację wewnątrz naszego bloku. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 Hej, Dostaliście email z helios 8 i dane do e-kartoteki? Działa Wam to? Mi pokazuje zły email lub hasło.. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Wiktoria03 0 Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 46 minut temu, Olimpkrj napisał: Hej, Dostaliście email z helios 8 i dane do e-kartoteki? Działa Wam to? Mi pokazuje zły email lub hasło.. Dostałam też mi tak pokazuje. Napisałam maila, czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Wiktoria03 0 Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Wiktoria03 napisał: Dostałam też mi tak pokazuje. Napisałam maila, czekam na odpowiedź Edytowane 22 Grudzień 2020 przez Wiktoria03 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 22 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2020 Tak u mnie już działa Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 23 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2020 A działa wam płatność online w e kartotece? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Max12 1 Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń Tak, płace bez problemu Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 3 godziny temu, Max12 napisał: Tak, płace bez problemu A masz też rachunek za styczeń czy placisz z góry bez wezwania? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Maciex 0 Napisano 12 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń Cześć, jak u Was z Polenergią ? , Nam rachunek przyszedł 360 zł za grudzień - bardzo dużo..... , miał ktoś taki przypadek ? - Zmieniał ktoś np. na Tauron ? 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Max12 1 Napisano 12 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń W dniu 7.01.2021 o 21:42, Olimpkrj napisał: A masz też rachunek za styczeń czy placisz z górybez wezwania? Za styczeń dopiero przyszedł rachunek, na maila też dopiero przyszedł. Czekam, aż występuj, nie płace bez wezwania Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Max12 1 Napisano 12 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 17 minut temu, Maciex napisał: Cześć, jak u Was z Polenergią ? , Nam rachunek przyszedł 360 zł za grudzień - bardzo dużo..... , miał ktoś taki przypadek ? - Zmieniał ktoś np. na Tauron ? Nie było u nas takiej sytuacji. 48 zł zapłaciłem za grudzień. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
shellerini88 2 Napisano 12 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń a ja mam nadpłate 68 zł Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Monkoko 5 Napisano 13 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń W dniu 12.01.2021 o 12:40, Maciex napisał: Cześć, jak u Was z Polenergią ? , Nam rachunek przyszedł 360 zł za grudzień - bardzo dużo..... , miał ktoś taki przypadek ? - Zmieniał ktoś np. na Tauron ? U nas niestety podobnie... Napisałam do nich na maila na adres krakowski z faktury z prośbą o wyjaśnienie z czego kwota wynika.. faktury były na 45 Zeta a tu nagle ponad 200... Zastanawiam się czy to nie maszyny przy wykończeniowe nabily tyle. Noi mam nadzieję że to nie będzie abonament na cały rok 😲 Też myślimy o prz jsciu na Tauron, dla porównania Tauron nalicza jakoś ok. 0.68 za kWh a Polenergia jakoś o 1/4 więcej z tego co pamiętam. Obawiam się tylko czy zmiana dostawcy nie jest możliwa dopiero po odebraniu aktu własności.. A właśnie. Kiedy Develia przepisze nam nasze mieszkania? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
McGyver 0 Napisano 13 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń Jest wiele rzeczy, które irytują - narzucenie dostawcy energii, narzucienie zarządcy ect. I tutaj takie pytanie: - nie wiecie co się stało z kontenerem na gruz? Nawigator milczy, na wiadomości ciężko uzyskać jakąkolwiek informację zwrotną. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 1 Napisano 14 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń (edytowane) Mam pytanie odnoście opłat. Wie ktoś może jakie są stawki za wodę zimną i za podgrzanie wody? Edytowane 14 Styczeń przez Tusio1911 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Maciex 0 Napisano 14 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń Jeżeli chodzi o prąd to dopóki Polenergia nie dostanie koncesji na bezpośrednią sprzedaż (ok.3-6 miesięcy) będziemy płacić praktycznie podwójnie. Jak ktoś ma małe zużycie to jeszcze do przeżycia ale przy dużym to już kwota... Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Icek_KRK 0 Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń Bardzo dużo płacimy za czynsze. Mam mieszkanie prawie 60m2 i płacę czynsu 200 zł więcej niż na Małej Górze w Krakowie (też wspólnota mieszkaniowa oddana w zarządzanie firmie zewnętrznej). Rachunki za prąd w Polenergii mam, podobnie jak przedmówcy, na bardzo wysokim poziomie... I nic z tym nie można zrobić ??? Wracając do czynszów - może warto by patrzeć zarządcy na dysponowanie środkami? Przyszła zima i wejścia do klatek z rana są w stanie tragicznym - ślisko, niebezpiecznie, podobnie jak i podjazdy...a opłaty są bardzo wysokie - jak w spółdzielni mieszkaniowej. Czy mamy w naszym bloku jakiś organ nadzorczy dla poczynań zarządcy budynku? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
shellerini88 2 Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 1 godzinę temu, Icek_KRK napisał: Bardzo dużo płacimy za czynsze. Mam mieszkanie prawie 60m2 i płacę czynsu 200 zł więcej niż na Małej Górze w Krakowie (też wspólnota mieszkaniowa oddana w zarządzanie firmie zewnętrznej). Rachunki za prąd w Polenergii mam, podobnie jak przedmówcy, na bardzo wysokim poziomie... I nic z tym nie można zrobić ??? Wracając do czynszów - może warto by patrzeć zarządcy na dysponowanie środkami? Przyszła zima i wejścia do klatek z rana są w stanie tragicznym - ślisko, niebezpiecznie, podobnie jak i podjazdy...a opłaty są bardzo wysokie - jak w spółdzielni mieszkaniowej. Czy mamy w naszym bloku jakiś organ nadzorczy dla poczynań zarządcy budynku? mozemy zmienic zarzadce, i wydaje mi sie to najlepsza opcja Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi