Monkoko 5 Napisano 8 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 3 godziny temu, Max12 napisał: 6 dni temu dostałem U nas tez nic o tej kartotece.. ponawiam pytanie, czy to przyszło od Nawigatora? Czy ktoś wie kiedy będą przepisywać własność? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Max12 1 Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 44 minuty temu, Monkoko napisał: U nas tez nic o tej kartotece.. ponawiam pytanie, czy to przyszło od Nawigatora? Czy ktoś wie kiedy będą przepisywać własność? Tak od nawigatora. 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 0 Napisano 9 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2020 Siema. Pisałem do nawigatora o dostałem taką wiadomość Dzień dobry Nie dostał Pan, ponieważ jeszcze nic nie wysyłaliśmy. Dane do logowania otrzymają Państwo po powstaniu Wspólnoty Mieszkaniowej. Na ten moment obowiązuje okres deweloperski. Wspólnota powstaje po podpisaniu 1-go Aktu Notarialnego i nadaniu nr NIP oraz Regon. Będą Państwo informowani. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Monkoko 5 Napisano 9 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2020 Godzinę temu, Tusio1911 napisał: Siema. Pisałem do nawigatora o dostałem taką wiadomość Dzień dobry Nie dostał Pan, ponieważ jeszcze nic nie wysyłaliśmy. Dane do logowania otrzymają Państwo po powstaniu Wspólnoty Mieszkaniowej. Na ten moment obowiązuje okres deweloperski. Wspólnota powstaje po podpisaniu 1-go Aktu Notarialnego i nadaniu nr NIP oraz Regon. Będą Państwo informowani. Nie rozumiem.. to jak to jest że niektórzy mieszkańcy bloku już dostali to powiadomienie.. ale bajzel. 😑😔 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 9 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2020 Fv za czyns za ten msc. Też już dostaliaście? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rafal 6 Napisano 9 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2020 czynsze za listopad będą wysyłane od dzisiaj w naszym bloku jeszcze nie działa kartoteka będzie dopiero po podpisaniu pierwszego aktu. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 9 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2020 1 godzinę temu, Monkoko napisał: Nie rozumiem.. to jak to jest że niektórzy mieszkańcy bloku już dostali to powiadomienie.. ale bajzel. 😑😔 Bo funduszu remontowego nie będziemy mieć przez 5 lat, pewnie im się pomyliło i wysłali do mieszkańców innego bloku i przez przypadek Ciebie dołączyli. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 Bardzo ładnie nawigator załatwił tych, którzy już tu mieszkają np. Mnie i kontener przydałby się tu 2msc temu. A teraz mam płacić za coś czego nie będę używał no jaja 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rafal 6 Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 winni są właściciele mieszkań po co dają klucze do altanek swoim wykonawcą .Firma bierze kasę za robotę to niech zabiera gróz. 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 11 godzin temu, Rafal napisał: winni są właściciele mieszkań po co dają klucze do altanek swoim wykonawcą .Firma bierze kasę za robotę to niech zabiera gróz. Ale z tego co wiem to oni nawet zostawiają pod wiatą... Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kat_mg 0 Napisano 12 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2020 Sąsiedzi, czy ktoś z Was miał problem z wilgocią pod wylewką (pod folią)? Nie są to duże ilości, ale praktycznie w całym mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 A czy macie ciepło w mieszkaniach? Wydaje się, że grzejniki dalej nie chodzą z pełną mocą Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 (edytowane) W dniu 12.11.2020 o 18:37, kat_mg napisał: Sąsiedzi, czy ktoś z Was miał problem z wilgocią pod wylewką (pod folią)? Nie są to duże ilości, ale praktycznie w całym mieszkaniu. Jak sprawdzales pod wylewka czy jest wilgoc? Ktore pietro? Edytowane 13 Listopad 2020 przez mocnyszwed Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kat_mg 0 Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 (edytowane) 23 minuty temu, mocnyszwed napisał: Jak sprawdzales pod wylewka czy jest wilgoc? Ktore pietro? Piętro 3. Zorientowaliśmy się przy kuciu wylewki pod odpływ prysznica w łazience. Zrobiliśmy otwór w przedpokoju, żeby sprawdzić inne miejsce - to samo: wilgoć pod folią. Deweloper 2 x odrzucił reklamację jako bezzasadną. Za 2 razem napisali, że wykonali pomiary wilgotności i wszystko jest ok. Tylko w ogóle się na niego nie umawiali z nami, po prostu ktoś przyszedł jednego dnia, wszedł sobie do mieszkania (!), zastał naszego wykonawcę, któremu kazał się nie wtrącać i coś sobie mierzył. Czym mierzył to niewiadomo, żadnego potwierdzenia, dokumentacji, nic. Cyrk 🙃. Ps. "Sprawdzałaś" nie "sprawdzałeś" Edytowane 13 Listopad 2020 przez kat_mg Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 26 minut temu, kat_mg napisał: Piętro 3. Zorientowaliśmy się przy kuciu wylewki pod odpływ prysznica w łazience. Zrobiliśmy otwór w przedpokoju, żeby sprawdzić inne miejsce - to samo: wilgoć pod folią. Deweloper 2 x odrzucił reklamację jako bezzasadną. Za 2 razem napisali, że wykonali pomiary wilgotności i wszystko jest ok. Tylko w ogóle się na niego nie umawiali z nami, po prostu ktoś przyszedł jednego dnia, wszedł sobie do mieszkania (!), zastał naszego wykonawcę, któremu kazał się nie wtrącać i coś sobie mierzył. Czym mierzył to niewiadomo, żadnego potwierdzenia, dokumentacji, nic. Cyrk 🙃. Ps. "Sprawdzałaś" nie "sprawdzałeś" Az na 3 pietrze? ktora klatka? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kat_mg 0 Napisano 13 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2020 24 minuty temu, mocnyszwed napisał: Az na 3 pietrze? ktora klatka? 6 klatka Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 16 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2020 W dniu 13.11.2020 o 23:56, kat_mg napisał: 6 klatka a może gdzieś wam cieknie z rurek ciepłej/zimnej wody podprowadzonych pod wylewką? Albo może gdzieś komuś się nie trafilo z wierceniem w dół Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kat_mg 0 Napisano 16 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2020 Na pewno to nie było uszkodzenie instalacji z naszej strony. Pierwszą rzeczą robioną w mieszkaniu był odpływ. Były wykonane próby szczelności i nic nie wykazały. Dostaliśmy osuszacz na tydzień, a później został zabrany. Profilaktyczne kucie w innym miejscu też wykazało wilgoć. Zastanawiamy się, czy nie był dany wilgotny/mokry styropian, położona folia i zrobiona wylewka, a teraz się to wszytko kisi. Deweloper mówi, że wszystko jest super, reklamacje uznają za bezzasadne. Zastanawiamy się czy nie wyjdzie grzyb i czy wykonawca udzieli nam gwarancji na podłogi. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Wiktoria03 0 Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 dzień dobry czy dostaliście już faktury do zapłaty w tym miesiącu? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rafal 6 Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 tak Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Wiktoria03 0 Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 A dostajecie na maila też rachunki za wodę oraz ogrzewanie? Bo ja dostałam tylko za energię elektryczną Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 36 minut temu, Wiktoria03 napisał: A dostajecie na maila też rachunki za wodę oraz ogrzewanie? Bo ja dostałam tylko za energię elektryczną A woda i ogrzewanie to nie czynsz? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 0 Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 1 godzinę temu, Olimpkrj napisał: A woda i ogrzewanie to nie czynsz? Dostajesz tylko fakturę za prąd, a reszta w zaliczkach jest w tym z czynszem Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Wiktoria03 0 Napisano 20 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2020 5 godzin temu, Tusio1911 napisał: Dostajesz tylko fakturę za prąd, a reszta w zaliczkach jest w tym z czynszem Dzięki Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Hiob 0 Napisano 23 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 Cześć! Była dziś u nas sąsiadka, która mieszka pod nami. Zapachy z gotowania nie są wciągane w górę, tylko spadają do niej kominem na parter. Czy wynika to z faktu, że na czas remontów/wykańczania mieszkań mechanizmy kominowe są wyłączone, by nie wciągały pyłów, które mogą je zatykać? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi