Olimpkrj Napisano 21 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2020 Nie wiem gdzie widziałem informację od której do której mogą być przeprowadzane prace w mieszkaniach ale kurła napier*alanie wiertłem od 20 do ponad 22 wczoraj to jest przegięcie dziś chyba będzie podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Polański Napisano 21 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2020 nie wiem czy jest tu na forum właściciel 4 mieszkań w drugiej klatce wykańczanych przez ekipę z Sosnowca na zlecenie jeśli dobrze pamiętam "Quality investment" - jeśli jesteś poproś chłopaków żeby po sobie nieco ogarnęli klatkę ... nakropione farbą na każdym piętrze i na wejściu do garażu rozlana większa plama roztarta butem ... do tego klej bądź gips na co drugim schodzie. Nie powinno to tak wglądać, tym bardziej ze widać ze pozostali jakoś jednak starają o tą wspólną przestrzeń zadbać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocnyszwed Napisano 21 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2020 2 godziny temu, Kamil Polański napisał: nie wiem czy jest tu na forum właściciel 4 mieszkań w drugiej klatce wykańczanych przez ekipę z Sosnowca na zlecenie jeśli dobrze pamiętam "Quality investment" - jeśli jesteś poproś chłopaków żeby po sobie nieco ogarnęli klatkę ... nakropione farbą na każdym piętrze i na wejściu do garażu rozlana większa plama roztarta butem ... do tego klej bądź gips na co drugim schodzie. Nie powinno to tak wglądać, tym bardziej ze widać ze pozostali jakoś jednak starają o tą wspólną przestrzeń zadbać Wyslij to info do navigatora raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Polański Napisano 22 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2020 12 godzin temu, mocnyszwed napisał: Wyslij to info do navigatora raczej warto poki co "po sąsiedzku " próbować ... może nawet nie mieć tego świadomośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocnyszwed Napisano 22 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2020 7 godzin temu, Kamil Polański napisał: warto poki co "po sąsiedzku " próbować ... może nawet nie mieć tego świadomośći No tak, tylko moze z 2% ludzi z osiedla jest na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olimpkrj Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Czy wasze kaloryfery grzeją mocniej jak dwa tygodnie temu czy nadal słabo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 Witam. Mam dwa pytania odnośnie kwestii technicznych. Czy ktoś z forumowiczów przenosił może grzejnik łazienkowy na inną ścianę w łazience, lub może wymieniał na inny model? Czy w takim przypadku trzeba poinformować o tym fakcie Nawigatora? Może ktoś wymieniał grzejnik w pokoju? Drugie pytanie odnośnie odpływu liniowego. Czy jest duży problem z montażem takiego odpływu, przyjmując oczywiście że montuje jak najcieńszy odpływ dostępny na rynku. Czy wylewka jest na tyle wysoka, że można kuć bez niebezpieczeństwa przebicia się do sąsiada z dołu?😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Polański Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 4 minuty temu, Przemek napisał: Witam. Mam dwa pytania odnośnie kwestii technicznych. Czy ktoś z forumowiczów przenosił może grzejnik łazienkowy na inną ścianę w łazience, lub może wymieniał na inny model? Czy w takim przypadku trzeba poinformować o tym fakcie Nawigatora? Może ktoś wymieniał grzejnik w pokoju? Drugie pytanie odnośnie odpływu liniowego. Czy jest duży problem z montażem takiego odpływu, przyjmując oczywiście że montuje jak najcieńszy odpływ dostępny na rynku. Czy wylewka jest na tyle wysoka, że można kuć bez niebezpieczeństwa przebicia się do sąsiada z dołu?😀 ja przenosiłem w łazience, nie zgłaszałem nic ... ale gwarancje na instalacje wtedy w l ązience oczywiscie tracisz ... ogolnie wszędzie gdzie ruszysz co to tracisz gwarancje wylewka ... jest cienka ... ja w łazience miałem 4cm-- wkuwając sie w nią musi ona pęknąć - lepiej wiec ją wykuc na wiekszym okcinku ... wyciagnąć steropian tak aby dostac sie do płyty - uszczelnić - zalać juz wowczas pod zaprawe na odpowiednią wysokość pod odpływ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 30 minut temu, Kamil Polański napisał: ja przenosiłem w łazience, nie zgłaszałem nic ... ale gwarancje na instalacje wtedy w l ązience oczywiscie tracisz ... ogolnie wszędzie gdzie ruszysz co to tracisz gwarancje wylewka ... jest cienka ... ja w łazience miałem 4cm-- wkuwając sie w nią musi ona pęknąć - lepiej wiec ją wykuc na wiekszym okcinku ... wyciagnąć steropian tak aby dostac sie do płyty - uszczelnić - zalać juz wowczas pod zaprawe na odpowiednią wysokość pod odpływ Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max12 Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 4 godziny temu, Przemek napisał: Witam. Mam dwa pytania odnośnie kwestii technicznych. Czy ktoś z forumowiczów przenosił może grzejnik łazienkowy na inną ścianę w łazience, lub może wymieniał na inny model? Czy w takim przypadku trzeba poinformować o tym fakcie Nawigatora? Może ktoś wymieniał grzejnik w pokoju? Drugie pytanie odnośnie odpływu liniowego. Czy jest duży problem z montażem takiego odpływu, przyjmując oczywiście że montuje jak najcieńszy odpływ dostępny na rynku. Czy wylewka jest na tyle wysoka, że można kuć bez niebezpieczeństwa przebicia się do sąsiada z dołu?😀 Zmienialem na inny grzejnik, też nic nie zgłaszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocnyszwed Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 9 minut temu, Max12 napisał: Zmienialem na inny grzejnik, też nic nie zgłaszane. A zmieniałeś rozstaw czy znalazłeś taki pasujący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OlafzKrakowa Napisano 29 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2020 Tak...TK BUD i ich podwykonawcy... U mnie wylewki miały od 1,8 cm do 4 cm...w łazience cała hydraulika do przeróbki, przy próbie szczelności od grzejnika wyrwało przewód! Tak był zaciśnięty pierścień. Zostały ściany z tynkami o grubości 3cm z jednej strony i 0.5 cm z drugiej. Inspektor z TK na pytanie o wskazanie poprawności rzekł: w normie, w normie. Tylko której? Generalnie bandyckie podejście, ale czego oczekiwać od pobratymców Czarneckiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max12 Napisano 30 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2020 W dniu 27.10.2020 o 18:34, mocnyszwed napisał: A zmieniałeś rozstaw czy znalazłeś taki pasujący? Na zamówienie pod ten rozstaw bo ciężko znaleźć z tym rozstawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Polański Napisano 30 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2020 13 minut temu, Max12 napisał: Na zamówienie pod ten rozstaw bo ciężko znaleźć z tym rozstawem. w normalnych hydraulicznych są te rozstawy dostępne z katalogów ... w sieciach ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania23081991 Napisano 3 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2020 Czy ktoś z sąsiadów z klatki 4 zauważył może na swoim ścianach pojawiające się bąble? Lub wybrzuszenia na podłodze? Była kiedyś mowa o jakiejś awarii/wycieku wody u nas w klatce, ale nie znam szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max12 Napisano 6 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2020 Ktoś ogarniał e-kartoteke? Tam będą rachunki za czynsz? Pokazuje mi tam że mam do dopłaty 50zl i 25zl nie wiem za co. Wszystko na bieżąco płacone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tusio1911 Napisano 6 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2020 4 godziny temu, Max12 napisał: Ktoś ogarniał e-kartoteke? Tam będą rachunki za czynsz? Pokazuje mi tam że mam do dopłaty 50zl i 25zl nie wiem za co. Wszystko na bieżąco płacone. Skąd wziąć login i hasło do tej e-katroteki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max12 Napisano 6 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2020 Na maila wysłali info o tej e-kartotece i w załączniku miałaby być dane do logowania ale nie było załącznika i odpisywałem żeby mi podali. Później dostała załącznik z moim loginem i hasłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tusio1911 Napisano 6 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2020 Godzinę temu, Max12 napisał: Na maila wysłali info o tej e-kartotece i w załączniku miałaby być dane do logowania ale nie było załącznika i odpisywałem żeby mi podali. Później dostała załącznik z moim loginem i hasłem. To była osobna wiadomość na meila czy jak, bo nic nie dostałem na temat e-katroteki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwia Napisano 6 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2020 Czy kontener który stoi na miejscu dla inwalidów jest ogólnodostępny na odpady po remoncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olimpkrj Napisano 6 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2020 Z kiedy te mejle o e kartotece? Pierwsze słysze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olimpkrj Napisano 6 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2020 Co to jest za pojebane towarzystwo które robi remonty o północy i wierci w ścianach chyba z 1 klatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max12 Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 W dniu 6.11.2020 o 22:17, Olimpkrj napisał: Z kiedy te mejle o e kartotece? Pierwsze słysze.. 6 dni temu dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justyś Napisano 8 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 Godzinę temu, Max12 napisał: 6 dni temu dostałem Też tego nie dostałam, bądź usnęłam przypadkowo. To jest mail od nawigatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkoko Napisano 8 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2020 W dniu 27.10.2020 o 13:34, Przemek napisał: Witam. Mam dwa pytania odnośnie kwestii technicznych. Czy ktoś z forumowiczów przenosił może grzejnik łazienkowy na inną ścianę w łazience, lub może wymieniał na inny model? Czy w takim przypadku trzeba poinformować o tym fakcie Nawigatora? Może ktoś wymieniał grzejnik w pokoju? Drugie pytanie odnośnie odpływu liniowego. Czy jest duży problem z montażem takiego odpływu, przyjmując oczywiście że montuje jak najcieńszy odpływ dostępny na rynku. Czy wylewka jest na tyle wysoka, że można kuć bez niebezpieczeństwa przebicia się do sąsiada z dołu?😀 Chcieliśmy zrobić liniowy, ale niestety... Wylewka jest bardzo płytka i zrezygnowaliśmy.. jakieś 3-4 cm u nas było z tego co pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi