mocnyszwed 46 Napisano 12 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2020 Teraz, Olimpkrj napisał: Bez kitu, ale gdzie niby na korytarzu włącza się ogrzewanie? Nie w tej skrzynce co jest zimna i ciepła woda? Nie to o czym mówię to są de facto 2 zaworki. Ja mam dostęp do 3 skrzynek bodajrze na korytarzu, w jednym mam ciepłomierz z sąsiadem, w drugiej mam ciepłą/zimną wode i w 3 prąd. Poniżej zdjęcie czego musisz szukać. Tylko nie pamiętam w jakiej pozycji mają być, ale trzeba zarówno duży i mały sprawdzić czy są właściwie ustawione. Tylko uwaga, ja bym zakręcił w razie czego grzejniki, żeby się nie okazało że coś gdzie poleci po ich odkręceniu powinieneś słyszeć płynącą wodę w grzejnikach. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 12 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2020 3 minuty temu, mocnyszwed napisał: Nie to o czym mówię to są de facto 2 zaworki. Ja mam dostęp do 3 skrzynek bodajrze na korytarzu, w jednym mam ciepłomierz z sąsiadem, w drugiej mam ciepłą/zimną wode i w 3 prąd. Poniżej zdjęcie czego musisz szukać. Tylko nie pamiętam w jakiej pozycji mają być, ale trzeba zarówno duży i mały sprawdzić czy są właściwie ustawione. Tylko uwaga, ja bym zakręcił w razie czego grzejniki, żeby się nie okazało że coś gdzie poleci po ich odkręceniu powinieneś słyszeć płynącą wodę w grzejnikach. Oo dzięki. Wg. Maila ma być równolegle więc w dół. To jest ta skrzynka co jest przy drzwiach odrazu pewnie. Nie po środku korytarza Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 12 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2020 Teraz, Olimpkrj napisał: Oo dzięki. Wg. Maila ma być równolegle więc w dół. To jest ta skrzynka co jest przy drzwiach odrazu pewnie. Nie po środku korytarza U mnie dokładnie tam jest ta skrzynka pierwsza przy drzwiach. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 12 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2020 Teraz, mocnyszwed napisał: U mnie dokładnie tam jest ta skrzynka pierwsza przy drzwiach. Już się doczekać nie mogę aż pojade tam jutro na 8 i sprawdze. Może debila z siebie zrobiłem pisząc do navigatora Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 12 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2020 Teraz, Olimpkrj napisał: Już się doczekać nie mogę aż pojade tam jutro na 8 i sprawdze. Może debila z siebie zrobiłem pisząc do navigatora Może nie odpisywali bo liczyli że sam wpadniesz na pomysł co może być nie tak albo próbowali rozkminić czemu nie masz a inni tak Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 (edytowane) Znalazłem. Zobaczymy co teraz Edytowane 13 Październik 2020 przez Olimpkrj Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
OlafzKrakowa 1 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 10 godzin temu, Olimpkrj napisał: Już się doczekać nie mogę aż pojade tam jutro na 8 i sprawdze. Może debila z siebie zrobiłem pisząc do navigatora Dlaczego tak piszesz? Nie musisz się znać na tym. To zarządca jest odpowiedzialny, a Tobie ma być ciepło. Bierze za to pieniądze, nie robi tego za darmo. Płacimy dużo za taką jakość usług. Tyle w temacie. U mnie np. nie grzeje...a mam hydraulika dziś...więc zobaczymy. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 2 minuty temu, OlafzKrakowa napisał: Dlaczego tak piszesz? Nie musisz się znać na tym. To zarządca jest odpowiedzialny, a Tobie ma być ciepło. Bierze za to pieniądze, nie robi tego za darmo. Płacimy dużo za taką jakość usług. Tyle w temacie. U mnie np. nie grzeje...a mam hydraulika dziś...więc zobaczymy. U mnie juz grzeje. Pomogło to co opisał kolega wyżej. Teraz problem z TV znalazł kanały ale potem brak sygnału Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 11 minut temu, OlafzKrakowa napisał: Dlaczego tak piszesz? Nie musisz się znać na tym. To zarządca jest odpowiedzialny, a Tobie ma być ciepło. Bierze za to pieniądze, nie robi tego za darmo. Płacimy dużo za taką jakość usług. Tyle w temacie. U mnie np. nie grzeje...a mam hydraulika dziś...więc zobaczymy. Strasznie narzekasz na wszystko Panie. Fakt, nie musi sie znac, ale kilka rzeczy Pani z Develii omawiala przy przekazywaniu kluczy ;). Poza tym, wydaje mi sie ze lepiej jest dzwonic a nie wysylac maile - szybciej i pewniej, jako ze moga dostawac ich bardzo duzo ze wzgledu na ilosc mieszkancow. 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
OlafzKrakowa 1 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 17 minut temu, mocnyszwed napisał: Strasznie narzekasz na wszystko Panie. Fakt, nie musi sie znac, ale kilka rzeczy Pani z Develii omawiala przy przekazywaniu kluczy ;). Poza tym, wydaje mi sie ze lepiej jest dzwonic a nie wysylac maile - szybciej i pewniej, jako ze moga dostawac ich bardzo duzo ze wzgledu na ilosc mieszkancow. Cóż za komentarz...co etat u zarządcy się układa? Stwierdzam fakty. Nic więcej. Nie podoba się, nie pisz komentarza. Wiem co Pani z develi mówiła, a co jest stanem faktycznym. Telefonicznie nic nie załatwiłem, email też wysłałem. Zero reakcji. Więc zostaw swoje 3 grosze dla siebie. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Wiaterek 1 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 Tylko odkrecajcie odpowiednie zaworki by niespodzianek znowu sąsiadom nie zrobić 🤪 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 22 minuty temu, OlafzKrakowa napisał: Cóż za komentarz...co etat u zarządcy się układa? Stwierdzam fakty. Nic więcej. Nie podoba się, nie pisz komentarza. Wiem co Pani z develi mówiła, a co jest stanem faktycznym. Telefonicznie nic nie załatwiłem, email też wysłałem. Zero reakcji. Więc zostaw swoje 3 grosze dla siebie. Tak, zdecydowanie etat :). Forum jest publiczne, wiec moge pisac i odpowiadac na zamieszczone na nim tresci. A probowales zrobic to co napisalem (a skorzystal Olimpkrj i dzialalo)? Chyba ze nie masz na tyle wiedzy technicznej lub sie boisz ze mozesz zalac czy cos, to rozumiem. 1 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 1 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 Na jaki numer dzwonicie do nawigatora w sprawie grzejników, bo akurat u mnie ciągle są zimne mimo, że kaloryfery są odpowietrzone. Nie wiem czy to kwestia 3, ale mimo wszystko powinny być przynajmniej letnie Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 3 minuty temu, Tusio1911 napisał: Na jaki numer dzwonicie do nawigatora w sprawie grzejników, bo akurat u mnie ciągle są zimne mimo, że kaloryfery są odpowietrzone. Nie wiem czy to kwestia 3, ale mimo wszystko powinny być przynajmniej letnie Ja mialem cieple po 5 minutach od wlaczenia, sprawdz te kroki czy masz wszystko zrobione jak trzeba: Generalnie Ci co maja zimno: - Włączcie grzanie - (to nie tam gdzie ciepła i zimna woda, 1 duzy i 1 maly zaworek, powinno byc napisane "cieplomierz") - Ustawiacie w każdym grzejniku pod spodem grzejnika zaworki pionowo (I) - Odpowietrzcie płaskim śrubokrętem - W grzejniku w łazience odkręćcie prawą dolną zaślepke zaworka i kluczem imbusowym poluzujcie - potem odpowietrzcie. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 1 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 No właśnie wszystko jest tak jak powinno przy kaloryferach. Może jest za małe ciśnienie u nich i nie dociera na 3 piętro. Zobaczę wieczorem czy coś się ruszy czy nie Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 15 minut temu, Tusio1911 napisał: No właśnie wszystko jest tak jak powinno przy kaloryferach. Może jest za małe ciśnienie u nich i nie dociera na 3 piętro. Zobaczę wieczorem czy coś się ruszy czy nie a na klatce odkrecales "cieplomierz" oraz zawor nizej? Bo najczesciej ludzie o tym zapominaja. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 1 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 Jest wszystko tak jak pisaliście w skrzynce na klatce Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
RafWro 4 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 Dzień dobry, Czy spotkał się ktoś, że występuje lekki podmuch powietrza z gniazdka w salonie i z przełącznika rolet? Mamy tak, że jak przyłoże rękę do gniazdka to czuję chłodne powietrze. Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 1 Napisano 14 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2020 Ogrzewanie działa, po prostu zapomnieli sobie włączyć całego pionu. Jeden telefon i wszystko załatwione Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 15 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2020 Robił ktoś rolety i poleci jakąs firme? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
btr 6 Napisano 15 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2020 51 minut temu, Olimpkrj napisał: Robił ktoś rolety i poleci jakąs firme? Rollcom masz na miejscu. W kółko ich gdzieś widzę jak montują ;) Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
btr 6 Napisano 15 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2020 Tak sobie studiuję obowiązujący plan zagospodarowania Płaszów-Rybitwy (nowych - Nowe Miasto, ciągle jeszcze nie ma nic, przede wszystkim części rysunkowej) i zasmuciła mnie pewna rzecz.. Tego wynika że droga wzdłuż rzeczki będzie szła także koło naszego bloku a przy autostradzie będzie mostek... czyli zamiast bloku na końcu osiedla, będziemy mieli drogę wjazdową na osiedle i połowa z nas zamiast trawki przed klatką, drogę lokalną...? O ile w takim stanie zostanie to przeniesione do "nowe miasto" No i ten trójkącik szary śmieszny 3KP. To by było tam gdzie "wystają rury" ogrodzone? Wrzucam screen z planu zagospodarowania i gejoportalu. Jakieś przemyślania??? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Kamil Polański 3 Napisano 18 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2020 ktoś już "podciągał " neta z tv na mieszkanie ? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Kamil Polański 3 Napisano 18 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2020 W dniu 15.10.2020 o 14:30, btr napisał: Tak sobie studiuję obowiązujący plan zagospodarowania Płaszów-Rybitwy (nowych - Nowe Miasto, ciągle jeszcze nie ma nic, przede wszystkim części rysunkowej) i zasmuciła mnie pewna rzecz.. Tego wynika że droga wzdłuż rzeczki będzie szła także koło naszego bloku a przy autostradzie będzie mostek... czyli zamiast bloku na końcu osiedla, będziemy mieli drogę wjazdową na osiedle i połowa z nas zamiast trawki przed klatką, drogę lokalną...? O ile w takim stanie zostanie to przeniesione do "nowe miasto" No i ten trójkącik szary śmieszny 3KP. To by było tam gdzie "wystają rury" ogrodzone? Wrzucam screen z planu zagospodarowania i gejoportalu. Jakieś przemyślania??? ten plan już raczej nie może być aktualny ze względu na nasz budynek chociażby, gdybyś podał żrodło do tego pzp bylbym wdzieczny ... ale mam jedno pytanie... dlaczego "gejoportal" ? 😛 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 18 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2020 Ja przeniosłem upc z poprzedniego mieszkania tutaj (net) no i naziemna po kablu w dobie netflixa wystarcza Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi