RafWro 4 Napisano 13 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2020 W dniu 12.09.2020 o 19:49, Tusio1911 napisał: Siemka, dostaliśmy od dewelopera karty rabatowe i od PANEL-POL jest rabat na 10%, a na BEL-POL nie ma informacji. Wiecie może jak działa ta karta z BEL-POL? Cześć, z informacji które dostaliśmy w BEL-POL na karcie mieliśmy 7% rabatu. Jednak przy wyliczaniu tych samych paneli i podłóg BEL-POL wychodził znacznie drożej mimo bazowych cen odrobinę niższych - duże koszty dodatkowe za montaż, transport itp. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 1 Napisano 14 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2020 8 godzin temu, RafWro napisał: Cześć, z informacji które dostaliśmy w BEL-POL na karcie mieliśmy 7% rabatu. Jednak przy wyliczaniu tych samych paneli i podłóg BEL-POL wychodził znacznie drożej mimo bazowych cen odrobinę niższych - duże koszty dodatkowe za montaż, transport itp. Dzięki za informację Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Hiob 0 Napisano 14 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2020 (edytowane) Cześć Sąsiedzi! Dziś wszedł majster na mieszkanie i zauważył ... Parapet w salonie wybrzuszony i pęknięty. Dwa pozostałe parapety wybrzuszone i pod każdym pęknięcia (większe lub mniejsze). Jestem przekonany, że przed odbiorem i w dniu odbioru tego nie było. Siedem osób oglądało mieszkanie i oczywiście parapety. Nie wierzę, że nikt by tego wcześniej nie zauważył. Co mamy robić w takiej sytuacji i gdzie się zgłaszać w celu naprawy powstałej sytuacji? Pozdrawiam. Sąsiad spod nr. 22 Edytowane 14 Wrzesień 2020 przez Hiob Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 14 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2020 Godzinę temu, Hiob napisał: Cześć Sąsiedzi! Dziś wszedł majster na mieszkanie i zauważył ... Parapet w salonie wybrzuszony i pęknięty. Dwa pozostałe parapety wybrzuszone i pod każdym pęknięcia (większe lub mniejsze). Jestem przekonany, że przed odbiorem i w dniu odbioru tego nie było. Siedem osób oglądało mieszkanie i oczywiście parapety. Nie wierzę, że nikt by tego wcześniej nie zauważył. Co mamy robić w takiej sytuacji i gdzie się zgłaszać w celu naprawy powstałej sytuacji? Pozdrawiam. Sąsiad spod nr. 22 Ja mialem taki parapet jak na 3, to mi go naprawili, ale to bylo jeszcze zglaszane na przedodbiorach. Sądze że dzwonić do Develii lub usterki.krakow@develia.pl. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 18 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2020 Hej, dostałem fv za czynsz a kiedy bedzie za prad? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
shellerini88 2 Napisano 18 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2020 Też dostałem fakturę. Narazie czynsz wysoki ze względu na zaliczki. Kiedy bedzie to rozliczane? Czy za śmieci będziemy płacić od osoby czy od metra? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
sledzik1984 194 Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 W dniu 18.09.2020 o 14:24, Olimpkrj napisał: Hej, dostałem fv za czynsz a kiedy bedzie za prad? Zapytaj swojego dostawcę prądu? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 1 Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Gdzie dostaliście fv za czynsz? Bo ja jeszcze nic nie mam Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Justyś 0 Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 1 godzinę temu, Tusio1911 napisał: Gdzie dostaliście fv za czynsz? Bo ja jeszcze nic nie mam Mailem Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tusio1911 1 Napisano 20 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2020 12 godzin temu, Justyś napisał: Mailem Dzięki Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Sylwia 0 Napisano 20 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2020 Czy na grupie jest może właściciel mieszkania nr 60? Jeśli tak to proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 (edytowane) Ja jeszcze nic nie dostałem (czynsz) Edytowane 21 Wrzesień 2020 przez mocnyszwed Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 juz dostalem, smieci troche drogo, czy ktos wie jak to x tym bedzie? te zaliczki raczej nie beda zwracane, no bo jak? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 21 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2020 Pewnie potem będzie mniej, jak to z tym PolEnergio jest kiedy oni coś wyślą? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 22 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2020 14 godzin temu, Olimpkrj napisał: Pewnie potem będzie mniej, jak to z tym PolEnergio jest kiedy oni coś wyślą? A dzwonili do mnie wczoraj bo mieli problem rozczytac mojego pisma, wiec cos tam juz wklepuja do systemu :P. Dostalem informacje ze zaliczka za smieci potem bedzie zmieniona z m2 na ilosc osob. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Przemek 1 Napisano 22 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2020 Witam przyszlych sasiadow. Zakladajac ze kazdy stolarz robiacy kuchnie mowi ze ma terminy 3-4 miesieczne od momentu zrobienia pomiarow na mieszkaniu, mam pytanie czy udalo sie komus z was "zorganizowac" klucze do swojego mieszkania wczesniej niz oficjalny odbior, w celu okazania ekipie remontowej mieszkania? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 22 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2020 25 minut temu, Przemek napisał: Witam przyszlych sasiadow. Zakladajac ze kazdy stolarz robiacy kuchnie mowi ze ma terminy 3-4 miesieczne od momentu zrobienia pomiarow na mieszkaniu, mam pytanie czy udalo sie komus z was "zorganizowac" klucze do swojego mieszkania wczesniej niz oficjalny odbior, w celu okazania ekipie remontowej mieszkania? Były przed odbiory jakiś miesiąc czy 2 wcześniej, więc ewentualnie wtedy możesz kogoś tam zabrać ze sobą. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Przemek 1 Napisano 22 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2020 11 minut temu, mocnyszwed napisał: Były przed odbiory jakiś miesiąc czy 2 wcześniej, więc ewentualnie wtedy możesz kogoś tam zabrać ze sobą. A orientujesz sie ile osob moze byc na takim przed odbiorze, bo na jednym z watkow przeczytalem ze takich osob moze byc 2? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 22 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2020 2 godziny temu, Przemek napisał: A orientujesz sie ile osob moze byc na takim przed odbiorze, bo na jednym z watkow przeczytalem ze takich osob moze byc 2? Do 4, u mnie tyle dokladnie bylo Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Przemek 1 Napisano 23 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2020 16 godzin temu, mocnyszwed napisał: Do 4, u mnie tyle dokladnie bylo Dzieki Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Sylwia 0 Napisano 25 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2020 Drodzy sąsiedzi, proszę dokładnie sprawdzajcie który zawór z wodą otwieracie, skrzynki dostępne są dla wszystkich. Przez weekend ktoś odkręcił nie swój zawór przez co wywaliło nam wodę w łazience a akurat mieliśmy ściągnięty grzejnik 😔 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Franzz 263 Napisano 25 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2020 Godzinę temu, Sylwia napisał: Drodzy sąsiedzi, proszę dokładnie sprawdzajcie który zawór z wodą otwieracie, skrzynki dostępne są dla wszystkich. Przez weekend ktoś odkręcił nie swój zawór przez co wywaliło nam wodę w łazience a akurat mieliśmy ściągnięty grzejnik 😔 Myślałem że tylko mnie spotkał ten niefart na szczęście byłem w domu i miałem okazję od razu poznać swojego sąsiada oczywiście podpinam się pod apel szczególnie gdy wszystko rozbebeszone i remonty w bloku wrą tak wiadomo stosować zaślepki, zaworki, hydrauliczne korki itp. uprzedzając komentarze w tym amoku człowiek naprawdę zapomina o takich sprawach. Podsumowując nie odkręcaj nie swojego zaworka numerki są zawsze na rurkach !! Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Kamil Polański 3 Napisano 25 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2020 W dniu 14.09.2020 o 20:53, Hiob napisał: Cześć Sąsiedzi! Dziś wszedł majster na mieszkanie i zauważył ... Parapet w salonie wybrzuszony i pęknięty. Dwa pozostałe parapety wybrzuszone i pod każdym pęknięcia (większe lub mniejsze). Jestem przekonany, że przed odbiorem i w dniu odbioru tego nie było. Siedem osób oglądało mieszkanie i oczywiście parapety. Nie wierzę, że nikt by tego wcześniej nie zauważył. Co mamy robić w takiej sytuacji i gdzie się zgłaszać w celu naprawy powstałej sytuacji? Pozdrawiam. Sąsiad spod nr. 22 czesc, czy wymienili Ci parapet i jest juz wszystko ok ? .. u mnie po wymianie okazało sie ze rama od okna już zdarzyła się wygiąć i po obstawieniu nowego parapetu mam szczelinę na ok 2 mm na środku miedzy parapetem a oknem ... dumają co z tym fantem teraz zrobić Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Kamil Polański 3 Napisano 25 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2020 5 godzin temu, Franzz napisał: Myślałem że tylko mnie spotkał ten niefart na szczęście byłem w domu i miałem okazję od razu poznać swojego sąsiada oczywiście podpinam się pod apel szczególnie gdy wszystko rozbebeszone i remonty w bloku wrą tak wiadomo stosować zaślepki, zaworki, hydrauliczne korki itp. uprzedzając komentarze w tym amoku człowiek naprawdę zapomina o takich sprawach. Podsumowując nie odkręcaj nie swojego zaworka numerki są zawsze na rurkach !! dlatego zawsze wkręcaj korek .. majstrów nie upilnujesz Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
GeoMight 0 Napisano 26 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2020 Jakby ktoś szukał maila z czynszem to ja miałem w spamie 🙄 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi