mocnyszwed 46 Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 1 godzinę temu, Monkoko napisał: 500-800? O czym mowa? Proszę o informację dla laika ☺️🙃 Przy przegladzie, zatrudnienie specjalisty co pomoze znalezc wszystko i posluzy wiedza budowlana to mniej wiecej takie koszty ;). Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Kamil Polański 3 Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 jestem po przeglądzie i powiem Wam ze ciesze się ze nie brałem nikogo - półtorej godziny sprawdzałem wszystko co na rożnych stronach można było znaleźć dot odbiorów/ sam na nie jednej budowie pracowałem. Na całe mieszkanie tylko w jednym rogu nie był zachowany kąt i to przy samej posadzce do tego pęknięty jedne parapet wewnętrzny . .... i choć już na siłe chciałem cokolwiek dopisać do listy to nie znalazłem nic więcej .... Naprawdę jestem pozytywnie zaskoczony tym lcc Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 to super a sprawdzales wilgotnosci i czy gdzies sa nieszczelnosci przyrzadami? Pozwolili zostac dluzej? Mamy napisane ze tylko godzina niby jest. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 7 minut temu, mocnyszwed napisał: to super a sprawdzales wilgotnosci i czy gdzies sa nieszczelnosci przyrzadami? Pozwolili zostac dluzej? Mamy napisane ze tylko godzina niby jest. U nas półtorej godziny. Nikt nie pośpieszał Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 12 minut temu, Olimpkrj napisał: U nas półtorej godziny. Nikt nie pośpieszał Jakieś większe usterki zgłoszone? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 Teraz, mocnyszwed napisał: Jakieś większe usterki zgłoszone? Same pierdoły. Rysy na parapetach, na drzwiach i oknie. Płytki luźne na balkonie. Kilka sporych dziur w ścianach. Nic wielkiego. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Kamil Polański 3 Napisano 16 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, mocnyszwed napisał: to super a sprawdzales wilgotnosci i czy gdzies sa nieszczelnosci przyrzadami? Pozwolili zostac dluzej? Mamy napisane ze tylko godzina niby jest. miernika do wilgotności nie miałem i troszkę tego się bałem przed przeglądem ale nie było miejsca do którego cichłbym go przyłożyć - nigdzie nie było widać zmian w kolorze gipsu żeby sugerowało jakieś problemy z wilgocią. ( jeśli masz mieszkania na najwyższym piętrze to warto byłoby mieć go przy sobie, tam ryzyko nieszczelności z dachu jest znacznie większe) Drzwi i okna sprawdzałem za pomocą kartki papieru którą wkładałem miedzy ościeżnicę/futrynę a uszczelkę i tylko na balkonowych nie trzymała - powód prosty i naprawiony od razu - regulacja docisku nieustawiona. ja byłem 1:40 i śmiało mógłbym dłużej siedzieć ale było to bez celu - ogólnie to nie wypraszali. Olimpkrj wspomina o parapetach tez - wiec warto na nie zwrócić szczególną uwagę, co do płytek na balkonie - obstukałem młotkiem gumowym u mnie każdą po kolei i wszystkie "siedzą" jak należy. Edytowane 16 Czerwiec 2020 przez Kamil Polański Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Olimpkrj 3 Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 9 godzin temu, Kamil Polański napisał: miernika do wilgotności nie miałem i troszkę tego się bałem przed przeglądem ale nie było miejsca do którego cichłbym go przyłożyć - nigdzie nie było widać zmian w kolorze gipsu żeby sugerowało jakieś problemy z wilgocią. ( jeśli masz mieszkania na najwyższym piętrze to warto byłoby mieć go przy sobie, tam ryzyko nieszczelności z dachu jest znacznie większe) Drzwi i okna sprawdzałem za pomocą kartki papieru którą wkładałem miedzy ościeżnicę/futrynę a uszczelkę i tylko na balkonowych nie trzymała - powód prosty i naprawiony od razu - regulacja docisku nieustawiona. ja byłem 1:40 i śmiało mógłbym dłużej siedzieć ale było to bez celu - ogólnie to nie wypraszali. Olimpkrj wspomina o parapetach tez - wiec warto na nie zwrócić szczególną uwagę, co do płytek na balkonie - obstukałem młotkiem gumowym u mnie każdą po kolei i wszystkie "siedzą" jak należy. A uszczelki gumowe przy oknach były ok? U mnie powykrzywiane, poszarpane wszystkie Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Przemek 1 Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 Ogólne wrażenia po przeglądzie pozytywne? Jak jakość tynków, wylewek, stolarki okiennej? I jeszcze pytanie, czy na przeglądzie mieliście ze sobą rzut, projekt budowlany waszego mieszkania z zaznaczonymi gniazdkami, doprowadzeniem wody itp. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 Pytanie, czy ktoś się orientuje czy oni dostarczają jakieś zdjęcia tego gdzie kable elektryczne zostały położone? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Franzz 263 Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 1 minutę temu, mocnyszwed napisał: Pytanie, czy ktoś się orientuje czy oni dostarczają jakieś zdjęcia tego gdzie kable elektryczne zostały położone? My po zakupie otrzymaliśmy płytkę CD z wszystkimi zdjęciami ścian na których jest instalacja elektryczna + zdjęcia układu rur prowadzących do grzejników przed wylewką Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 Teraz, Franzz napisał: My po zakupie otrzymaliśmy płytkę CD z wszystkimi zdjęciami ścian na których jest instalacja elektryczna + zdjęcia układu rur prowadzących do grzejników przed wylewką Super, dzięki Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Franzz 263 Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 Teraz, mocnyszwed napisał: Super, dzięki spoko liczę że tego nie zmienią i dalej będą dorzucać bo wielokrotnie się z tej ściągawki już korzystało Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 Teraz, Franzz napisał: spoko liczę że tego nie zmienią i dalej będą dorzucać bo wielokrotnie się z tej ściągawki już korzystało dokładnie, nie wyobrażam sobie latać z czujnikiem cały czas Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Kamil Polański 3 Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 4 godziny temu, Olimpkrj napisał: A uszczelki gumowe przy oknach były ok? U mnie powykrzywiane, poszarpane wszystkie u mnie wszystkie były ok Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Kamil Polański 3 Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 1 godzinę temu, Przemek napisał: Ogólne wrażenia po przeglądzie pozytywne? Jak jakość tynków, wylewek, stolarki okiennej? I jeszcze pytanie, czy na przeglądzie mieliście ze sobą rzut, projekt budowlany waszego mieszkania z zaznaczonymi gniazdkami, doprowadzeniem wody itp. nie, nie dostaniesz rzutów z naniesionymi instalacjami.... te musisz Sam sobie wydrukować - na pewno otrzymałeś je na maila po spisaniu umowy Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Nawril 1 Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 Czy developer odda mieszkania wcześniej niż było to pierwotnie planowane? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 Raczej to się nie zdarzy, do odbiorów jeszcze dłuższa droga. Jako że jeszcze muszą kilka rzeczy załatwić ze strażą pożarną itd. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Monkoko 5 Napisano 18 Czerwiec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Pani która nas wpuściła do mieszkania mówiła że najwcześniej druga połowa sierpnia. Podobno kwestie administracyjne związane z przekazaniem kluczy. Oby to była prawda 😀👌 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MałyMiś 7 Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 (edytowane) W dniu 16.06.2020 o 10:09, Monkoko napisał: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie: Czy przegląd mieszkań z antresola wymaga przyniesienia własnej podręcznej drabiny lub schodów? ☺️ NIE Edytowane 20 Czerwiec 2020 przez MałyMiś Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Ania23081991 4 Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 My po przeglądzie w czwartek (mieszkanie 49) - może są tutaj sąsiedzi:)? Były drobne usterki typu rysa na ościeżnicy drzwi wejściowych, rysa na szybie, niedomykająca się skrzynka z bezpiecznikami. Niestety było też bardzo dużo dziur w tynkach. Najciekawsze czego się dowiedzieliśmy to to, że nie będzie schodów budowlanych w mieszkaniach z antresolą, bo większość osób ich nie chce, gdyż potem nie ma co z nim zrobić. Czy pytał Was ktokolwiek o zdanie w tym temacie? My upieramy się o te schody, bo po pierwsze nie wiemy kiedy będziemy robić te właściwe, a po drugie to znacznie ułatwia remont antresoli. Przy podpisywaniu umowy przedstawiciel dewelopera obiecywał, że takie schody będą. Druga sprawa czy ktoś z Was orientował się już jakie schody będzie robił? Macie coś poleconego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Hiob 0 Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 (edytowane) Mam pytanie. Czy ktoś w swoim mieszkaniu zauważył pleśń? Czy szerokość kominów w łazience nie jest zgodna z tym na planie? Edytowane 20 Czerwiec 2020 przez Hiob Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mocnyszwed 46 Napisano 21 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2020 13 godzin temu, Hiob napisał: Mam pytanie. Czy ktoś w swoim mieszkaniu zauważył pleśń? Czy szerokość kominów w łazience nie jest zgodna z tym na planie? W sensie cos zauwazyles (plesn, wymiary kominu), czy faktycznie pytasz o to? Dosyc dziwnie specyficzne pytanie, ktore sugeruje ze cos takiego zauwazyles i chcesz sie upewnic czy u kogos tez tak bylo. Chyba ze slyszales o takich problemach? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Ania23081991 4 Napisano 21 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2020 15 godzin temu, Hiob napisał: Mam pytanie. Czy ktoś w swoim mieszkaniu zauważył pleśń? Czy szerokość kominów w łazience nie jest zgodna z tym na planie? Mamy jeden komin w łazience i wg planu miał mieć on wymiary 41x49. Mierzyliśmy i ma w rzeczywistości 45x47,5 - dla nas to minimalna różnica bez znaczenia. Pleśni nie zauważyliśmy, ale były jeszcze plamy na tynkach (w jednym pomieszczeniu, od sufitu), które zgłaszaliśmy i będziemy obserwować na następnym przeglądzie (od dewelopera dostaliśmy info, że coś jeszcze poprawiali na tynkach i nie zdążyło wyschnąć) Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Hiob 0 Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 W jednym pokoju w rogu była pleśń. Stąd moje pytanie, czy spotkaliście się z nią w swoich mieszkaniach (oby nie). Jesteśmy z mieszkania nr 22 (są tu nasi sąsiedzi?) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi