a9a Napisano 6 Wrzesień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2019 Takie info się dzisiaj pojawiło na klatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ann900 Napisano 19 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2019 Ktoś ma informację czy są już zgody na mieszkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a9a Napisano 20 Wrzesień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2019 Czy komuś też tak pięknie porobili nacięcia na tarasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a9a Napisano 23 Wrzesień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2019 Według informacji z budowy tarasy są jeszcze w trakcie wykańczania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob80 Napisano 24 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2019 Ma może ktoś informacje kiedy nastapi ostateczny odbiór i jak taki odbiór wyglada ( umawiamy sie w mieszkaniu i coś podpisujemy czy to już w siedzibie śnieżki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joannav Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Dziś byłam i dalej są pootwierane tarasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joannav Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Mam pytanie o ogrzewanie , odkrecacie te zawory na klatce tylko? I grzeja kaloryfery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noname Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 Co zrobić aby grzały grzejniki? O co chodzi z tym ogłoszeniem o odbiór gałek termostatycznych? Kaźdy musi to odebrać czy jak? Chciałem również zapytać czy spółdzielnia sama umawia na całkowity odbiór czy trzeba sie do niej zgłosić? Jak wyglądają sprawy notarialne, oraz kiedy dostaje się pilota do bramy do garażu? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a9a Napisano 17 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 Pilot do bramy garażowej otrzymuje się przy odbiorze miejsca postojowego. Można się już umówić że spółdzielnia na taki odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agadu Napisano 20 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2019 Agatowa ll nowe bloki garaż i podłoga parteru już jest😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wino Napisano 22 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2019 (edytowane) Podpisał ktoś z Was ostatnio umowę z Tauronem na świadczenie usług elektrycznych? Jaka dostaliście propozycje stałej opłaty abonamentowej jak podpisywaliście umowę? Edytowane 22 Październik 2019 przez Wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi Napisano 23 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2019 W Tauronie jest chyba tylko jedna sensowna stawka dla standardowych potrzeb zasilania mieszkania - taryfa G11 - mnie (na Podgajach od Instalu) zaproponowano z tego co pamiętam ok. 54 grosze brutto za 1 kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nakamura1 Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 Witam mam pytanie odnośnie jakości tynków wewnętrznych czy są na tyle równe żeby można je było gruntować i malować czy wymagają położenia gładzi ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob80 Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 zależy jakie masz podejście do estetyki, cześć osób robiła gładź inni nie.Osobiście uważam, że nie jest źle ale gładź zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sledzik1984 Napisano 4 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2019 W dniu 23.10.2019 o 10:50, Tomi napisał: W Tauronie jest chyba tylko jedna sensowna stawka dla standardowych potrzeb zasilania mieszkania - taryfa G11 - mnie (na Podgajach od Instalu) zaproponowano z tego co pamiętam ok. 54 grosze brutto za 1 kWh. Dla nieświadomych... Taryfy zakładów energetycznych reguluje URE. G11 jest jaka jest. Nie ma proponowania mniej czy więcej. Są jakieś gwarancje nie zmienności ceny itp ale generalnie Tauron nie może ani podnieść ani obniżyć ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRAKUS Napisano 14 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2019 Jakie mieliście koszty notarialne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob80 Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 Ma może ktoś informacje, kiedy będziemy podpisywać akt notarialny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joannav Napisano 24 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2019 Przyszło że trzeba zgłosić sie do spółdzielni celem ustalenia terminu aktu notarialnego.Czy ktoś wie jakie jest rozliczenie końcowego kosztu budowy?chodzi mi o całość kosztów bloku (35) czt trzeba doplacac cos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob80 Napisano 24 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2019 do Joannav, możesz podać kedy Ci przyszla informacja ze Spóldzielni? Jeśli chodzi o koszt rozliczenia z tego co się oriętuje to do 6 miesiecy będzie rozliczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lalena Napisano 24 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2019 Rozliczenie mialo byc do 3 miesiecy od uzyskania pozwolenia na uzytkowanie. Wiem tyle, ze sa podobno zwroty. Pieniadze przelewane po akcie notarialnym.Sasiedzi, mam pytanie z innej beczki. Gdzie zamawialiscie rolety i jakie? Bo jakiej firmy nie zawolam, to mowia, ze mamy tak niestandardowe okna, ze z roletami np dzien-noc albo plisami to wielki problem z montazem[emoji848][emoji2955] a widze,ze juz czesc z Was posiadaWysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joannav Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 23 godziny temu, Rob80 napisał: do Joannav, możesz podać kedy Ci przyszla informacja ze Spóldzielni? Jeśli chodzi o koszt rozliczenia z tego co się oriętuje to do 6 miesiecy będzie rozliczenie 18 listopada poczta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joannav Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 Teraz, Joannav napisał: 18 listopada poczta Napisali że chcą rozliczyć koszty budowy i podpisać akt notarialny więc już są chyba gotowi 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joannav Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 20 godzin temu, lalena napisał: Rozliczenie mialo byc do 3 miesiecy od uzyskania pozwolenia na uzytkowanie. Wiem tyle, ze sa podobno zwroty. Pieniadze przelewane po akcie notarialnym. Sasiedzi, mam pytanie z innej beczki. Gdzie zamawialiscie rolety i jakie? Bo jakiej firmy nie zawolam, to mowia, ze mamy tak niestandardowe okna, ze z roletami np dzien-noc albo plisami to wielki problem z montazem a widze,ze juz czesc z Was posiada Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Ja na allegro, jestem zadowolona ,tylko muszę dokupić dluze haczyki przy wywietrznikach bo są za krótkie te standardowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysztofK80 Napisano 3 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2019 Witam Sąsiedzi, jestem przed podpisaniem aktu notarialnego, ktoś już ma to za sobą? Jakie wrażenia z pobytu u notariusza? I jakie są kolejne kroki po wyjściu od notariusza żeby załatwić pozostałe formalności związane z podatkami itp.? I czy płacimy podatek za użytkowanie wieczyste gruntu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joannav Napisano 5 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2019 W dniu 3.12.2019 o 17:40, KrzysztofK80 napisał: Witam Sąsiedzi, jestem przed podpisaniem aktu notarialnego, ktoś już ma to za sobą? Jakie wrażenia z pobytu u notariusza? I jakie są kolejne kroki po wyjściu od notariusza żeby załatwić pozostałe formalności związane z podatkami itp.? I czy płacimy podatek za użytkowanie wieczyste gruntu? Pozdrawiam. Trzeba iść do urzędu miasta z aktem... i się zameldować wtedy podatek odprowadzasz w krk ( nie wiem czy o to ci chodzi?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi