Gość MisiekW Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 Witam forumowiczów Chciałbym zapytać, czy tylko mnie listonosz nienawidzi, czy po prostu taki mamy wspaniały standard usług na osiedlu. Otóż zamawiam sporo rzeczy w sieci i dostaję dużo paczek dostarczanych przez pocztę. Notorycznie zastaję w skrzynce awiza, mimo że w domu praktycznie cały czas ktoś jest. Żona siedzi w domu z dzieckiem, czasem wychodzi ale żeby zawsze się minęła? Poza tym czasami jest cały dzień a tu - cyk awizo. Przykład z dzisiaj - byłem w domu do godz. 12. W piątek po południu skrzynka pusta. Dziś wychodzę - cyk awizo. Dwie sztuki. Noszę się z zamiarem napisania formalnego pisma/skargi na poziom świadczonych u nas usług bo jest to nagminna nagminność od długiego już czasu. Chciałbym się zorientować czy inni mają podobne doświadczenia? Nie wiem czy na całym Złocieniu są to te same osoby, problem dotyczy przede wszystkim listonosza od przesyłek nierejestrowanych i poleconych (większe paczki i przesyłki kurierskie wożą z tego co widzę inne osoby). Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mieszkaniec2 1 Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 Na poczcie można dostać numer do kierowniczki. Kiedyś miałam podobna sytuację. Po telefonie, następnego dnia listonosz przyniósł paczkę z przeprosinami. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Malachit1980 86 Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 Mnie się zdarzyło, że moja przesyłka była kilka razy w innej skrzynce. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Aska 15 Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 Na Malachitową 12 notorycznie przychodzą listy z Czeczów 12 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
BMK 2 Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 Mnie się kiedyś zdarzyło: wieczorem sprawdzona skrzynka - pusta, na drugi dzień byłam cały czas w domu, po południu wychodząc z domu odruchowo sprawdziłam skrzynkę a tu awizo, że niby w tym dniu nie było nikogo... Cóż mieszkam na 3 piętrze bez windy.. to może zniechęcać Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość MisiekW Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Mnie się to nie "zdarzyło", ja tak mam średnio raz w tygodniu... Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Lukasz2014 44 Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Ja kiedyś miałem Awizo w swojej skrzynce... problem w tym, że było to Awizo do kogoś innego (sąsiedni blok) Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Mustafaa 41 Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Ja mam często inny przypadek. Na przesyłki rejestrowane nie dostaję wcale awizo do skrzynki. O tym że przesyłka jest do odebrania dowiaduje się dzięki numerowi na własną rękę.Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
padk 2 Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Skargi można kierować na adres: skargi@poczta-polska.pl UPK ul.Prokocimska 6 tel.: 126523320 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość MisiekW Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Dzięki padk. Www jeśli znany od lat to też dla mnie informacja którą chciałem uzyskać. Nie chodzi o teoretyzowanie tylko o to żeby gość łaskawie zaczął robić to za co mu płacą - totalnie nie toleruję takiej postawy. Jak będzie więcej skarg to może w końcu jakiś naczelnik czy ktoś pójdzie do rozum po głowy, że zamiast sprzedawać skarpety w placówkach wystarczyłoby nic więcej jak zacząć porządnie dostarczać przesyłki. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Franzz 263 Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 (edytowane) Awizo za kazdym razem listonosz wypisuje sobie za wczasu bo wie ze i tak nie zdazy doreczyc paczek.... Edytowane 9 Październik 2018 przez Franzz Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
SKOTER 6 Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 9 godzin temu, www napisał: To nie tak. Listonosze mają urągające ludzkiej godności wynagrodzenie, zawsze takie mieli tylko kiedyś każda babcia miała rentkę/emeryturę dostarczaną przez pana listonosza za co ten dostawał kilka złotych i mógł sobie dorobić. totalnie takie argumenty do mnie nie trafiają podpisujesz umowę o pracę i chyba wiesz jakie są jej obowiązki i ile Ci za to zapłacą więc masz robić to co do Cienie należy nikt pod przymusem nie każe Ci być listonoszem zgłosiłem parę razy problem z awizowaniem przesyłek podczas obecności w domu na poczcie, na chwilę się poprawiło...może teraz listonosz się zmienił ? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gave95 18 Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 (edytowane) Cieszcie się, że chociaż awizo zostawia U mnie na Kurdwanowie ostatnio listonoszowi nawet awizo się nie chciało zostawić. Czekałam na przesyłki z Chin, po czym dzwoni do mnie Pani z poczty i pyta czy je w końcu odbiorę, bo je odeślą do nadawcy. Ja w szoku, bo zadzwoniła do mnie w czwartek, kiedy byłam pierwszy dzień w Anglii a zamówiłam rzeczy specjalnie, by je mieć do Anglii okazało się, że leżą na poczcie od 2 tygodni. 👌 Edytowane 10 Październik 2018 przez Gave95 Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Aven 15 Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 Tak. Oni sa na najnizszej krajowej! Wiec pewno listonosz juz ma nowa prace i kladzie lage na to! Chwile popracuje, a pozniej do konca okresu wypowiedzenia bedzie chory i gitarka. Marne zarobki = zero motywacji. Ach co za Kraj... Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Etwas 4 Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 7 godzin temu, Gave95 napisał: Cieszcie się, że chociaż awizo zostawia No jasne, dziś poszedłem odebrać list za żonę, (nie wspomnę że awizo pojawiło się w czasie kiedy byłem w domu) Pani powiedziała że dla mnie też jest list i dlaczego nie mam awizo. Widać że Panie na poczcie też wiedzą jak działają nasi listonosze.... Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kytorr 1 Napisano 11 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2018 (edytowane) Mamy nowego listonosza, poprzedni skończył pracę z racji zarobków... obecnie jest Pani więc liczę tylko na to, że szybko zrezygnuje, a poczta przemyśli wielkość rejonu i da dwóch (listonoszów) listonoszy. Podany wcześniej adres mailowy nie obsługuje reklamacji : " Szanowny Kliencie, Jeśli masz uwagi, do usług świadczonych przez Pocztę Polską S.A., skorzystaj z formularza umieszczonego nahttp://www.poczta-polska.pl/reklamacje/ Wiadomości wysłane na adres skargi@poczta-polska.pl nie są zapisywane i pozostaną bez odpowiedzi. Skuteczny formularz skargi online jest tutaj- -->https://ereklamacje.poczta-polska.pl/#/wniosek_reklamacyjny/customer_type Edytowane 11 Listopad 2018 przez sledzik1984 ort Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Franzz 263 Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 (edytowane) PILNE !! Mieszkańcy Malachitowej i Czeczów bardzo proszę o zbieranie wszelakiej nie swojej korespondencji, paczek i dostarczanie ich do punktu pocztowego w naszym blaszaku jednocześnie zgłaszając uwagi i skargi dot. obsługi ! przesyłki z sądu, operatorów telefonii, ogrzewanie, ubezpieczenia i nawet prio. paczki ! leżą samopas na skrzynkach w blokach na Czeczów ! Nie mam wytłumaczenia dla tego zamieszania Czeczów Malachitowa ? jak to pomylić ? Co mogłem porozdzielałem ale nie jestem listonoszem by to robić... a przyjdzie ekipa sprzątająca i wszystko do kosza wyrzuci... Musimy coś zadziałać w temacie obsługi pocztowej bo są cuda normalnie wymieszane w każdej płaszczyźnie nr bloku się zgadza ale ulica nie itp... Proszę o informację na forum osób z Malachitowej czy jakieś paczki, przesyłki, listu nie otrzymały i automatycznie o informację czy otrzymały coś ponad stan. Edytowane 6 Grudzień 2018 przez Franzz Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Aska 15 Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 No niestety nasz listonosz chyba czytać nie potrafi. U mnie, na Malachitowej notorycznie leżą listy z Czeczów 12. Sprawa zgłoszona na pocztę. Pani uśmiechnęła się i powiedziała, że już o wszystkim wie i będzie lepiej. Było, może tydzień.... Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Franzz 263 Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 (edytowane) Ja również miałem dostać kartkę urodzinową z wkładką na prezent ale zaginęła pewnie właśnie na Malachitowej pal licho zawartość ale smutne że kartka z życzeniami nie dociera od najbliższych... Edytowane 6 Grudzień 2018 przez Franzz Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Franzz 263 Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 (edytowane) Aska znajdowanie w skrytce pocztowej gazetek z Makro sąsiada z Malachitowej to jeszcze pół biedy ale kiedy na skrytkach są pisma sądowe i urzędowe a nawet mini paczki priorytetowe to już przegięcie. Edytowane 6 Grudzień 2018 przez Franzz Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
anka 14 Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 do mnie notorycznie, na Malachitową 7 dochodzą listy, awiza itp z Malachitowej 9 (ten sam nr mieszkania). Wrzucam je do własciwej skrzynki (bo mam na uwadze, że może być to coś ważnego), ale przepraszam - mnie za to nie płacą i jest to ogólnie wkurzające. Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
maxkad 124 Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 (edytowane) 39 minut temu, Franzz napisał: .................................. ale kiedy na skrytkach są pisma sądowe i urzędowe a nawet mini paczki priorytetowe to już przegięcie. Takiej opcji nie ma. Pisma sądowe skarbowe doręczane są do rąk własnych lub ( i tu już jest problem się pojawia) awizo. Edytowane 6 Grudzień 2018 przez maxkad Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Franzz 263 Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 maxkad ja odnoszę wrażenie że listonosz wyjął plik z torby i zostawił go na skrzynce tam naprawdę było mnóstwo pism... będę na poczcie to zgłoszę co i jak . Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Wino 21 Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Ogólnie poszukuje Listów z budynku znajdującego się przy ul. Agatowa 27, czy może ktoś widział czasem w innym blokach jakiś listów z tego budynku, bo że tak powiem powinny przyjść do mnie już kilka listów, a w skrzynce na listy pusto, a na poczcie nic nie wiedzą, a znając poczynania naszego listonosza obawiam się ze mogą one znajdować się na drugiej stronie osiedla:( Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Mustafaa 41 Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Złożył już ktoś skargę na listonosza?Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi